@elena, Nu luati personal un raspuns de pe forum, este un punct de vedere, haideti sa incercam sa privim si altfel, ce e rau in asta? Dvoasta ati citat din lege este adevarat, si chiar ati boldat ca inregistrarea poate fi facuta daca cadrul didactic isi da acordul. Eu va spun ca incet incet camerele se vor introduce in toate scolile prin regulament intern aceasta decizie va fi luata. Eu chiar sunt curios daca @lara12 mai intra pe aici sa ne spuna daca pana la urma sunt camerele scoase in scoala respectiva.
De altfel @lara12, a spus, citez :
S-a precizat că înregistrările nu sunt și audio, camerele sunt îndreptate către clasă, nu către cadrul didactic.
Pai va intreb eu, daca camera nu inregistreaza audio si daca nu este indreptata spre profesor ... cum impieteaza asupra operei didactice? Desigur mai exista si solutia de a se inregistra doar in pauze (nu am spus ca asa se face, am spus ca este o solutie).
Stiu ca multi profesori sunt vocal impotriva camerelor, dar parintii sunt de acord in unanimitate. Vreti sa se intample o tragedie si apoi sa se dea lege sa se monteze camere obligatoriu? Ce au de ascuns profesorii de se opun cu asemenea indarjire acestor camere?
Concluzionand : pentru mesajul unu (si pentru moderator care mi-a sters un mesaj), legalitatea consta in Regulamentul intern al scolii si deciziile luate la nivelul scolii.
P.S. revin cu un link de bun simt gasit la intamplare pe net in sustinerea celor spuse de mine:
[ link extern ]
Citez din link:
În clase, aceste camere video vor funcţiona doar pe perioada pauzelor, iar pe holuri şi în curţi tot timpul.