avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sistem video instalat in salile de clasa din scoli
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sistem video instalat in salile de clasa din scoli

E o adevarata nebunie sa se instaleze sisteme video in salile de clasa din scoli. Nu se incalca prevederile legii 128/1997 art 97 alin 2?
Art. 97. -
(2) Înregistrarea magnetică sau prin procedee echivalente a activitătii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.
So, daca sunt impotriva, initiativa poate pica?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 00:37, 5 Octombrie 2009
Daca sunteti dvs. impotriva? Nu aveti ce face, chiar daca nu va convine, unde-i lege, nu-i tocmeala. Nu e deloc rau , din anumite puncte de vedere, ca elevii sa fie supravegheati.Si aici nu ma refer doar la faptul ca acestia nu mai pot copia ;) . Desi se considera poate ca este o masura exagerata, unul dintre scopurile acestei masuri este si preventia. Oare nu stiti cate nebunii se intampla in ultima vreme prin scoli? uneori, adevarate drame. Asta e viata..se impunea. Chiar daca pentru acei elevi care sunt certati cu legea , trebuie sa sufere si cei mai bine crescuti, pana la urma, veti constata ca este un lucru totusi bun. Chiar de ar fi sa puneti mai mult mana pe carte...
popeye a scris:

E o adevarata nebunie sa se instaleze sisteme video in salile de clasa din scoli. Nu se incalca prevederile legii 128/1997 art 97 alin 2?
Art. 97. -
(2) Înregistrarea magnetică sau prin procedee echivalente a activitătii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.
So, daca sunt impotriva, initiativa poate pica?

Dumneavoastra ce parte sunteti in aceasta speta ?:O
Mr Popeye, daca dvs sunteti profesor si nu sunteti de acord cu supravegherea video in sala de curs trebuie sa faceti distinctia intre supraveghere video si inregistrare video sau pe banda magnetica! Legea nu spune ca este interzisa supravegherea , ci inregistrarea! Si sunt aspecte diferite!
Eu cred ca supravegherea este buna mai ales in timpul pauzelor , cand se pot identifica si sanctiona elementele negative ( elevi care fumeaza sau , si mai rau , se drogheaza in clase , care isi bat colegii , care fura din pupitrele colegilor sau din ghiozdane , etc). In timpul orelor nu cred decat ca poate fi un element de stres pentru profesor!:)
Deci , atentie la textul de lege si mult succes in activitate!
=D>
@ romania inedit
Daca a postat aici, clar e profesorul...:strong:
Nu..eu inclin a crede ca este un elev....de ce ar fi suparati profesorii ? in fond, este si in interesul lor. Asa cum stiti probabil, profesorii rapsund pentru faptele comise de elevi atunci cand acestia se afla ( sau ar trebui sa se afle sub supravegherea lor) ,adica in timpul desfasurarii cursurilor. Pe aceasta cal;e , pot si ei sta mai linisiti...

Alte discuții în legătură

Învãțãmânt - introducere camere video de supraveghere în sãlile de clasã lara12 lara12 Bună ziua, Aș dori să știu dacă această măsură este sau nu legală. În sălile de clasă, pe holuri și în curtea școlii s-au ... (vezi toată discuția)
Camerele video Comosicus Comosicus 1.Este legal sa se instaleze camere video in salile de clasa din scoli fara acordul profesorului, parintilor? 2.Firmele care instaleaza sisteme de ... (vezi toată discuția)
Obligatii fara drepturi la scoala taobao taobao Salutari ! Astazi copilul a primit la scoala urmatoarea declaratie : in conformitate cu dispozitiile din : - legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu ... (vezi toată discuția)