avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sistem video instalat in salile de clasa din scoli
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sistem video instalat in salile de clasa din scoli

E o adevarata nebunie sa se instaleze sisteme video in salile de clasa din scoli. Nu se incalca prevederile legii 128/1997 art 97 alin 2?
Art. 97. -
(2) Înregistrarea magnetică sau prin procedee echivalente a activitătii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.
So, daca sunt impotriva, initiativa poate pica?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 00:37, 5 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE a scris:

Mr Popeye, daca dvs sunteti profesor si nu sunteti de acord cu supravegherea video in sala de curs trebuie sa faceti distinctia intre supraveghere video si inregistrare video sau pe banda magnetica! Legea nu spune ca este interzisa supravegherea , ci inregistrarea! Si sunt aspecte diferite!

OK se pare ca n-am fost suficient de clar. Supravegherea video din clasa face parte dintr-un sistem complex, camerele pot fi accesate de oricine, pe baza de cod de acces si bine-nteles contra cost. Asadar exista toate premisele ca sa fii inregistrat de oricine. Atceva, da sunt prof si prevederile din legea invatamantului se refera la drepturile personalului didactic. Nu are importanta de ce sunt impotriva si daca e necesara o asemenea investitie sau nu. Aici e important daca am castig de cauza pe baza legii
ContSters103501 a scris:

MIHAI GRIGORE a scris:

Mr Popeye, daca dvs sunteti profesor si nu sunteti de acord cu supravegherea video in sala de curs trebuie sa faceti distinctia intre supraveghere video si inregistrare video sau pe banda magnetica! Legea nu spune ca este interzisa supravegherea , ci inregistrarea! Si sunt aspecte diferite!

OK se pare ca n-am fost suficient de clar. Supravegherea video din clasa face parte dintr-un sistem complex, camerele pot fi accesate de oricine, pe baza de cod de acces si bine-nteles contra cost. Asadar exista toate premisele ca sa fii inregistrat de oricine. Atceva, da sunt prof si prevederile din legea invatamantului se refera la drepturile personalului didactic. Nu are importanta de ce sunt impotriva si daca e necesara o asemenea investitie sau nu. Aici e important daca am castig de cauza pe baza legii

Popeye = ContSters103... ?
S-a suparat si a plecat :((
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
So, daca sunt impotriva, initiativa poate pica?
"So", daca s-a suparat si a plecat mai e cazul sa-i raspund? Nu!
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
ContSters42179, utilizator
Poate ca i-a fost sters contul ! :closedtopic:
Contul a fost sters voluntar, orice utilizator are aceasta optiune. Sanctiunile pe acest forum sunt altele.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învãțãmânt - introducere camere video de supraveghere în sãlile de clasã lara12 lara12 Bună ziua, Aș dori să știu dacă această măsură este sau nu legală. În sălile de clasă, pe holuri și în curtea școlii s-au ... (vezi toată discuția)
Camerele video Comosicus Comosicus 1.Este legal sa se instaleze camere video in salile de clasa din scoli fara acordul profesorului, parintilor? 2.Firmele care instaleaza sisteme de ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in liceu Ionut_2005 Ionut_2005 Buna, am o intrebare! Azi, era pauza iar un profesor mi a confiscat telefonul, de precizat este faptul ca el a vrut sa vina pe furis sa mi l ia daca nu l ... (vezi toată discuția)