avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la Registrul Comertului. Help!

Buna ziua,
In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am "abandonat-o" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are active.
Nu am depus nimic la Fisc sau Registru, nici declaratii, nici bilant, nici suspendare.
Acum am primit citatie de la Tribunal ca Registrul cere dizolvarea firmei pentru nedepunerea bilantului pe 2006, 2007 si 2008.
Pe site-ul Registrului firma apare functionala, ca nu a depus bilantul pe 2006, 2007 si 2008 si ca i-a expirat sediul.
Pe site-ul Fiscului apare inactiva din mai 2009 si ca nu are datorii la stat.
In citatie scrie ca daca depun bilantul la Registru procesul pica.

Ce este mai bine sa fac? Sa las procesul sa mearga sau sa depun bilantul si sa initiez eu procedura de dizolvare/lichidare/radiere voluntara ulterior?

Ce urmari au cele 2 variante? (amenzi la Registru? amenzi la Fisc? cazier? puscarie?)

Care din cele 2 variante este cea mai ieftina si care este cea mai rapida?

Inteleg ca in ambele variante trebuie sa aduc dovada ca firma nu are datorii la Fisc. Dar cand ma duc la Fisc s-o cer, imi mai dau si ei amenda pentru nedepunerea declaratiilor?

Va rog ajutati-ma in aceasta problema.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: aariam_a , utilizator 16:29, 8 Aprilie 2010
Cea mai ieftina este sa mergeti cu procesul de dizolvare initiat de ORC inainte. Veti face un bilant de lichidare si veti radia firma. Costurile se ridica la suma de maxim 500 de lei.
Acea suma maxima include tot de la dizolvare, lichidare, pana la radiere?
Multumesc!
Art. 237

(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;
.....
4) In cazul mai multor hotarari judecatoresti de dizolvare, pentru situatiile prevazute la alin. (1), publicitatea se va putea efectua in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, in forma unui tabel cuprinzand: codul unic de inregistrare, denumirea, forma juridica si sediul societatii dizolvate, instanta care a dispus dizolvarea, numarul dosarului, numarul si data hotararii de dizolvare. In aceste cazuri, tarifele de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, se reduc cu 50%.
.......
(6) La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.
(7) Daca in termen de 3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare nu se procedeaza la numirea lichidatorului, judecatorul delegat, la cererea oricarei persoane interesate, numeste un lichidator de pe Lista practicienilor in reorganizare si lichidare, remunerarea acestuia urmand a fi facuta din averea persoanei juridice dizolvate sau, in cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit in temeiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
.......
(9) Incheierea de radiere se inregistreaza in registrul comertului, se comunica persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pe cale electronica, si se afiseaza pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, in raza caruia societatea isi are inregistrat sediul.



Prin sentinta comerciala ce se va da in urma actiunii introduse de ONRC, se va admite cererea formulata de catre acestia, de dizolvare a societatii dumneavoatra, in temelul art. 237 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 31/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere de s.r.l. din oficiu lsv lsv Am un S.R.L. care a fost dizolvat prin hotarare comerciala a Tribunalului Bucuresti in 25.02.2008. Intrbari: 1 ORC-TB avea obligatia sa numeasca ... (vezi toată discuția)
Firma in stadiu de dizolvare? Viorica.1956 Viorica.1956 Buna seara mai am o intrebare pentru baiatul meu.A avut o firma acum cativa ani si nu a mers iar din 2005 nu a mai depus bilantul contabil, iar acum 1 an a ... (vezi toată discuția)
Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)