avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prezenta contabil in comisia de inventar, casare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prezenta contabil in comisia de inventar, casare

Spuneti-mi va rog daca este obligatorie prezenta unei persoane de la contabilitate in componenta Comisiei de inventariere sau a celei de casare.
Personal cred ca nu, contabilul da listele de inventar din sistem si opereaza rezultatele inventarierii.
Va rog sa ma contraziceti daca este cazul si daca puteti sa-mi dati si un art. care reglementeaza acest lucru.

Multumesc,
Mari.a
Cel mai recent răspuns: mari.a , utilizator 22:37, 7 Aprilie 2010
Din componenta comisiilor de inventariere este recomandabil sa faca parte persoane cu pregatire tehnica si economica, astfel incat inventarierea si evaluarea sa fie facute corect. Membrii comisiei pot fi atat salariati proprii ai societatii, cat si terte persoane cu care societatea incheie contracte de prestari servicii constand in inventariere si evaluare. Din comisie nu pot face parte insa gestionarii depozitelor supuse inventarierii si nici contabilii care tin evidenta gestiunii respective.
Ordinul nr. 1.753/2004 al ministrului finanţelor publice pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi de pasiv .
Multumesc, asadar, nu scrie clar niciunde ca trebuie sa participe si un contabil ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventarierea patrimoniului ADRIANNA66 ADRIANNA66 Buna ziua. As dori sa-mi spuneti daca un salariat poate fi obligat sa faca parte din comisia de inventariere a patrimoniului societatii. Va multumesc (vezi toată discuția)
Inventar gestiune napoleonul napoleonul Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: la efectuarea inventarului gestiunii unui depozit participa toti si cei doar detasati doar pentru ... (vezi toată discuția)
Inventariere actualizata ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, Au fost cumva modificate ultimele instructiuni referitoare la Inventarierea patrimoniala ? Ultima reglementare in domeniu era din anul 2004. Ma ... (vezi toată discuția)