avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturi externe fara TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturi externe fara TVA

Pentru a "fura ochiul clientului", doresc ca intregul contract sa-l fac printr-o firma externa (din Italia). In acest caz, eu facturez fara TVA firmei din Italia care face acelasi lucru catre clientul meu din Romania. Plecand de la considerentul ca am bani pentru a astepta rambursarea mea de TVA (eu platesc toate materialele din tara cu TVA), ce am de pierdut in aceasta modalitate de lucru?
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 11:44, 8 Aprilie 2010
pentru a factura fara tva catre firma din italia, marfa trebuie sa paraseasca romania, iar beneficiarul sa va furnizeze un cod tva valid. in rest nu sunt probleme, livrarea intracomunitara de bunuri este o operatiune scutita, cu drept de deducere si aveti dreptul la rambursarea tva.
tebuie sa aveti dovada faptului ca marfa a parasit teritoriul Romaniei si a ajuns in alt stat membru pentru a face obiectul unei livrari intracomunitare
In completare,verificati daca codul de tva furnizat este valid pe site ANAF,va dau linkul [ link extern ]
apoi verificati in jurnalul de vanzari,respectiv in decont tva(lunar sau trimestrial) sa apara corect la coloana ceruta de lege.Nu uitati ca aveti de depus Declaratia 390 pana in 15 ale lunii curente,pentru luna de referinta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare corinadbr corinadbr Firma noastra achizitioneaza echipamente din UE. Ne contrazicem cu alti contabili , deoarece nu stim se trateaza ca taxare inversa TVA-ul??? La finante nimeni ... (vezi toată discuția)
Mod completare "jurnal de vanzari" - tva cristian_conea cristian_conea Am gasit formularul \"Jurnal de vanzari\" la adresa: http://www.contacafe.ro/top... Am 2 intrebari: 1. unde inregistrez o factura emisa in momentul ... (vezi toată discuția)