Aseara am uitat de inca o problema pe care o avem. Cum se procedeaza pentru o succesiune, daca mostenitorii nu trimit documentele necesare inceperii procedurii? Concret, in urma decesului socrului meu, pe 10.04.2009, sotul meu, unicul fiu, a facut certificatul de mostenitor pentru tot ce aveau socrii mei. Mare ne-a fost uimirea cand am vazut ca socrul meu nu dezbatuse mostenirea dupa parintii lui, ei fiind 3 copii, 2 decedati, unul din nepotii mostenitori decedati, un stranepot existent. Am luat legatura cu toti mostenitorii de drept, dar nici pana in prezent nu mi-au trimis documentele solicitate de notar. E vorba de cateva hectare de teren extravilan, la care noi platim impozitul intrucat anul trecut nu ne-au eliberat adeverinta pentru notar pana nu am platit datoriile. Nu0l condamn pe socrul meu ca nu a facut totul cand trebuia pentru ca era batran si nici nu prea era umblat el prin lume. Dar macar daca ne spunea noua, umblam cu el cat traia, ca era mai simplu. Ne-a lasat atatea, dar din pacate, din 2 salarii de bugetari nu stiu cum s-o scoatem la capat. Nici de vandut nu putem.
Buna ziua !
In situatia expusa de dumneavoastra consider ca era mult mai bine sa faceti deschiderea succesiunii pe cale judecatoreasca. Puteti invoca si exceptia prevazuta de art.700 .civ. privind acceptarea succesiunii.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Cu stima !
daca ceilalti succesori nu se vor prezenta la notar la data la care acesta ii va cita in vederea dezbaterii ambelor succesiuni , va recomand sa investiti instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect partajul succesoral .
taxa de timbru va fi in acest caz de 3% din valoarea masei succesorale .
Succesiune
platinium
La multi ani tuturor!
As dori,prin amabilitatea dvs.,sa aflu pasii necesari intrarii in posesie
Datele sunt urmatoarele:
Bunicul meu a decedat in 1992. ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme
daewoo1
buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: bunicii din partea tatalui au decedat amandoi, au avut 5 copii din care mai traieste doar 1, ceilalti 4 fiind decedati, ... (vezi toată discuția)