avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua . sunt casatorita de sase ani.. am un copil de doi ani din aceasta casatorie..problema mea ca as dori sa divortez ...nu am pe nimeni altcineva dar in schimb nu mai suport sa fiu jignita mereu la fiecare ocazie..mentionez ca exista o lipsa de comunicare totala ..apropiere intima lipsa.. nu primesc nici o explicatie de fiecare data cand am cerut o explicatie si nu mai am putere sa lupt pentru o cauza deja pierduta.Intrebarea mea ar fi in ce termeni as putea sa divortez si sa ramana copilul la mine ?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 14:54, 8 Aprilie 2010
daca credeti ca relatiile de familie sunt iremediabil vatamate, puteti investi instanta de judecata cu actiunea de divort , solicitand totodata si incredintarea minorului spre crestere si educare .
instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor .
taxa de timbru este de 39 ron + tb judiciar .
in ceea ce priveste incredintarea minorului , instanta va tine cont in primul rand de interesele acestuia .
puteti solicita divortul din culpa sotului sau din culpa comuna, fara motivare .
pot solicita divort pe motiv de neintelegere, nu ma bate dar uneori jicnirile fac mai mult de cat o bataie ..la el e ceva normal la mine nu ..in legatura cu incredintarea minorului mentionez ca sunt salariata stam in apartamentul parintilor mei (fara ei) in concluzie am cu ce sal intretin si mai ales ca are numai doi ani si a stat numai in preajma mea adica nu am fost plecata nicaieri fara el... am mai multe sanse sal castig. Puteti sami spuneti estimativ cat ma ajunge in astef de divort. multumesc anticipat.
multumesc mult dar nu sunt din Bucuresti.
Puteti sami spuneti estimativ cat ma ajunge in astef de divort. multumesc anticipat.

Dna avocat v-a precizat mai sus care sunt costurile unui proces de divort.Taxa de timbru si timbrul judiciar au aceeasi valoare indiferent daca sunteti sa nu din Bucuresti.
La aceste taxe se adauga onorariul avocatului,care este diferit in functie de mai multe criterii.
Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat care in functie de situatia concreta a cazului va va spune exact cat va costa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu un copil minor caty85 caty85 vreau sa stiu daca se poate divorta de comun acord daca in urma casatoriei a rezultat un copil? se poate face asta fara avocat? (vezi toată discuția)
Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)