avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cum se traduc urmatorele pentru o licitatie?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cum se traduc urmatorele pentru o licitatie?

durata contractului va fi pana la 31.12.2010
contractantul isi rerverva dreptul de a prelungi ctr.prin act aditional inca 3-4 luni
valoarea estimata este de 98000 lei
Problema mea este la intocmirea devizului, nu stiu la ce perioada trebuie sa raportez valoarea estimata, pana la 31.12.2010 sau trebuie sa includ si celelante luni, adica ma rapotez la 8 sau 12 luni ?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 20:54, 9 Aprilie 2010
Incadrati-va in termenul general de pana pe 31.12.2010.
Daca se va face un act aditional, ramane la aprecierea contractantului.
Daca depasiti termenul e posibil sa va respinga oferta.

Daca nu sunteti sigura pe cele de mai sus, trimiteti institutiei care organizeaza licitatia o solicitare de clarificari. Sunt obligati sa va raspunda in termenul specificat in caietul de sarcini.
am intrebat la contractant si mi s-a spus verbal ca valoarea cuprinde si cele 4 luni, dar nu stiu cat de sigura este informatia, eu intelleg ca se raporteaza valoarea estimata la durata contractului, adica pana la 31.12.2010 iar prelungirea se va face daca vrea contractantul sau poate face licitatie,
La durata contractului de achizitie publica exprimarea exacta este urmatoarea: " autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a prelungi contractul prin act aditional.......acest contract fiind considerat cu caracter de regularitate"
Nu este suficient un raspuns verbal.
Trimiteti solicitare de clarificari pe fax si trebuie sa va raspunda. Veti avea pe baza a ce sa contestati o eventuala respingere a ofertei dvs.
Prelungirea unui contract pe inca maxim 4 luni se poate face in conditiile prevazute de art. 6 alin. 3 din Hg 925/2006. Daca sunt indeplinite cumulativ acele conditii, prelungirea nu se poate face. faptul ca in contract este prevazuta aceasta posiblitate, nu deoroga de la prevederile legii.
Mai pe intelesul oamenilor de rand asta inseamna ca pot aparea elemente neprevazute ca sa justifice prelungirea contractelor. In constructii sunt lucrarile ascunse care pot prelungi executia si bineinteles valoarea contractului cu maxim 30% din valoarea de baza. Tot la fel de bine este posibil sa inventeze motive cu scopul ascuns de taraganare a achitarii contractelor. Oricum statul daca este rau platnic pana la urma tot platesc. Acoperirea dvs: nu-mi dati bani nu va dau impozitele. Sfat: asumati-va terminarea contractului pana la 15 decembrie. Da bine la punctaj:D

Alte discuții în legătură

Prelungire contract prin act aditional - ce lege reglementeaza? ContSters26183 ContSters26183 Stie cineva ce lege/ordonanta prevede ca un contract in urma unei licitatii se incheie pana la 31 decembrie si se prelungeste prin ACT ADITIONAL PE 4 LUNi, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract pincag pincag Cu cat se poate prelungii termenul unui contract de achizitie publica ?care este baza legala? \ (vezi toată discuția)
Produse-achizitii publice pincag pincag Daca s-a facut licitatie pe un anumit tip de produs, apoi este necesara suplimentarea produselor, care este solutia din moment ce pe baza unui act aditional ... (vezi toată discuția)