avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pt insotitor copil cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pt insotitor copil cu handicap!!!!!!!!!!!!!!!

Buna ziua,revin cu o alta intrebare pt un avocat (pt ca la prima nu am primit nici un raspuns) si as dori sa stiu ce sanse am in proces cu primaria sa recuperez retroactiv pe un an bani cuveniti copilului meu si pe care din cauza ca cineva nu a inteles bine aplicarea legii nu i-a primit.Si o sa fiu mai explicita din martie 2009 pina in februarie 2010 baietelul meu cu grad de handicap grav trebuia sa beneficieze de indemnizatia de insotitor de care in momentul in care am depus actele desi era trecuta in planul social mi s-a spus ca nu beneficiaza, desi asa cum am aflat acum cind am depus actele pe 2010 ACUM BENEFICIAZA!!!!!!!!!!
Intrebarea mea este ce sanse am sa recuperez acesti bani retroactiv in proces cu primaria si daca am vreo sansa? va rog daca se poate sa-mi raspunda cineva .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: daniela hadi , utilizator 22:41, 10 Aprilie 2010
Ati intrebat la primarie despre nelamurirea dvs. ? Cred ca ar trebui sa mergeti la Institutul teritorial pentru persoanele cu dizabilitati, de care apartineti sa primiti informatii si indrumari. Poate ca, cei de acolo nu au facut facut mentiunea respectiva pe actele baiatului pe anul 2009, sau primaria din motive "de criza" nu a facut platile. Trebuie sa fie o explicatie si , apreciez ca puteti sa recuperati suma, daca veti fi sigura ca si pe anul trecut , fiul dvs, era indreptatit sa primeasca acei bani si daca din neglijenta cuiva nu i-a primit.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Am fost la primarie si da era intreptatit sa primeasca dar acum imi spun ca e prea tirziu si retroactiv bani nu pot sa-i primesc. Am fost chiar si la sefa de la directia copilului si care mi-a spus ca nu mai pot sa fac nimic ,ca atunci nu se intelegea bine legea.... deci ramine ca solutie doar un proces, de aceea doresc sa stiu daca am sanse sa recuperez acesti bani.???????????? Ce vina are copilul meu ca eu nu au inteles bine legea? Ramine doar faptul ca a fost privat de cca 60mil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot primi indemizatia retroactiv daca nu am stiut ca pot beneficia de ea? myrela21 myrela21 Ma numesc Mirela,sunt din Galati,in anul 2009 m am inscris la o Scoala Postliceala Sanitara(curs la zi)cu durata de scolarizare de 3 ani.Dupa ce m am inscris ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copil pana la 2 ani valentina narie valentina narie Buna ziua. Sunt noua pe acest forum asa ca imi cer scuze daca s-a mai discutat despre problema asta. Ma aflu in urmatoarea situatie. Am un baietel ce s-a ... (vezi toată discuția)
Prelungirea concediului de ingrijire copil pentru dizabilitati de la 2 la 3 ani claudia_erik claudia_erik As dori sa aflu cum se poate prelungi concediul de ingrijire copil pentru fiul meu care in 9 iulie implineste 2 ani, dar care fiind un mare prematur are ... (vezi toată discuția)