Subiect: contract vanzare cumparare firma ---pf. fizica (am fost executat)
Am cumparat un ap. in anul 2008, constructia abia era inceputa,contractul este facut intre mine si firma de la care am cumparat, in contract aveam stabilit avans 50%,achitat de mine la semnarea contract,,plus inca 3 rate astfel:30 % din valoarea ap. la data semnarii receptiei la rosu,,,adica 21612 eur(tva inclus),suma de 7204 eur la stagiul de semifinisat,si suma 7205 la semnarea contract la notar care va putea fi achitata de cumparat. si prin credit ipotecar..
si acum fiindca am reusit sa platesc doar avansul(36000 eur) si inca 10 000 (eur) din suma stabilita la receptia la rosu (adica din 21612 eur),,si de atuci nu am mai putut achita nimic,,asteptand sa se termine imobilul si sa mi se ofera sansa contactarii unui credit bancar si aplicarea cotei de 5% tva pt. prima proprietate cump.,,,drept care imi este refuzat pe motivul ca ap. nu este finisat deci dupa avocatii lor nu se incadreaza la ordonanta 200,art. 140,,pt. ca nu are vana,gresie ,faianta,ci doar ap. este dotat cu toate instalatiile de apa gaz,curent,caldura(centrala si calorifere) la pozitie,,sunt functionale.
ok ,,si vine somatia prin executor conform careia ei invoca o clauza din contract favorabila lor care suna astfel si prin care eu am pierdut AP. :
In cazul nerespectarii de catre cumparator a clauzelor contractuale,vanzatorul are dreptul sa rezolutioneze prezentul contract de drept,fara punere in intarziere si fara interventia instantei de judecata,cu consecinta restituirii avansului achitat.
Asta inseamna ca eu nu mai am nici o sansa ?
am nevoie de un sfat de la cei ce au avut asemenea cazuri sau pot sa ma sfatuiasca ce cale sa aleg sa ma apar : sa ramana contractul in picioare,,sau sa cer restituirea sumei integrale(daca e posibil asa ceva),
Eu am o sing. clauza in favoarea mea,adica de la semnarea receptiei la rosu sa se scurga maxim un an pana la transferul dreptului de proprietate..la notar.si anul a trecut de mult,in dec. 2009 era scadent termenul pt. transfer.
va rog sa ma sfatuti,,este o firma influenta,bogata si vreau sa ma apar si eu cum pot..
in caz de proces este un proces civil sau comercial?
Cel mai recent răspuns:
Morgan le Fay , utilizator
22:20, 17 Aprilie 2010