avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum dau un salariat afara??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum dau un salariat afara??

am un salariat agent de vanzari......care nu pre face treaba si oricum vreau sa desfiintez postul......adica dupa ce-l dau afara nu voi mai angaja min 12 luni pe nimeni.
cum fac sa fie totusi legal ?? pe ce art din codul muncii ???
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 09:08, 21 Februarie 2007
O parare de-o varianta:">:
Evalueaza-l profesional, tragi concluzia ca nu corespunde si-l trimit la plimbare in baza lit. d) al art. 61 Cm.;)
Dar citeste tot articolul, poate iti o alta idee :P



am un salariat agent de vanzari......care nu pre face treaba si oricum vreau sa desfiintez postul......adica dupa ce-l dau afara nu voi mai angaja min 12 luni pe nimeni.
cum fac sa fie totusi legal ?? pe ce art din codul muncii ???



daca vrei sa-l dai afara in baza art.61 lit.d), chiar si cu evaluarea de rigoare pe care trebuie sa i-o faci, atunci ai grija ca, in cazul desfiintarii postului sau, concedierea ar putea reprezenta un abuz de drept, luandu-se in calcul faptul ca l-ai concediat pt. un motiv nereal, acela de reducere a locurilor de munca; daca esti sigura ca vrei sa desfiintezi postul, atunci poti sa-l concediezi in baza art. 65 alin.1, dar si aici fii atenta ca va trebui sa ai motive temeinice, cum ar fi: dificultatile economice; deasemeni, desfiintarea postului presupune inlaturarea acestuia din statutul sau organigrama angajatorului, in timp ce reinfiintarea acestuia dupa o scurta perioada de timp nu ar satisface aceasta conditie. trebuie sa gandesti obiectiv ce concediere vrei sa faci, altfel...
pai daca il concediez pe 65 alin 1, in conditiile in care am 3 oameni pe acelasi gen de post= operatori., este ok daca le dau concurs, cel mai slab pica examenul si-l dau afara pe motiv de restructurare si raman doar cu cele 2 posturi........asta si vreau.volumul de munca nu e f mare si cei 2 care ar ramane vor putea face fata.
deci e ok cu concurs???
in cazul in care ii bagi in concurs, e vorba de art. 61 lit.d; dealtfel, daca spui ca ai trei operatori si vrei sa ramai cu doi, nu desfiintezi postul , ci vrei sa faci, practic, o reducere de personal pe postul respectiv, asa ca nu cred ca o sa te incadrezi pe art. 65 :) apropo vrei sa faci o concediere subiectiva, sau obiectiva? :D
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2007
neo21, utilizator
se poate desfiinta un post din cele 3 pe care le aveti in organigrama, chiar daca nu inlaturati sarcinile persoanei pe care o concediati , ci le impartiti celorlalti salariati existenti. Concedierea poate fi dispusa in baza art.65 Codul Muncii, dar sa nu uitati de preaviz. Postul poate fi reinfiintat oricand, dar daca o faceti inainte de 9 luni, cel concediat are prioritate;)

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Somaj adina23 adina23 Buna seara, Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)
Concedierea unui salariat de care societatea nu este multumita clopotzel clopotzel Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa faca o societate care vrea sa concedieze un salariat. Societatea respectiva are un salariat de care ... (vezi toată discuția)