Buna ziua. In 2005 am fost la CJAS pentru a cere cardul european de sanatate ,urma sa plec in Italia la munca cu contract.Au gasit din urma ceva perioada in care nu lucrasem si trebuia sa platesc 500 lei pentru a mi se elibera acel card. Am intrebat daca nu pot plati ce se intimpla . Au spus nimic , nu mi se elibereaza cardul si atit. Am facut o polita de asigurare privata cu care am plecat in Italia. Dupa un an imi vine pe adresa de acasa ca trabuie sa platesc suma de 500 lei , acea restanta .In timp suma sa marit .Nu am semnat nici un contract cu CJAS sau altceva . A fost prin 2007 si doua persoane de la CJAS la adresa din Romania si mi-au speriat parintii .Ce trebuie sa fac ? Eu sunt de atunci in Italia iar de 2 ani am adus si sotia si doi copii .
Intr-adevar, ca sa beneficiati de asigurare de sanatate prin CJAS trebuia sa aveti stagiul de cotizare fara intreruperi in plata contributiei. lunare. Trebuie aflat din ce document si emis de catre cine,(CJAS)?...decurge obligatia dumneavoastra de plata. In plus datoria respectiva catre bugetul asigurarilor sociale de sanatate ar putea fi oricum, prescrisa la aceasta data. Daca, insa, acea obligatie de plata exista, s-au adaugat si majorari de intarziere,(in situatia in care acel debit nu este prescris). E mai bine sa aflati concret ce act a stat la baza crearii debitului dvs! Mult succes!
Asigurare sanatate
POPURSU
Buna ziua,
ma intereseaza si pe mine daca ma pot asigura la stat avand in vedere ca nu am fost angajat si prin urmare nu am avut niciodata asigurare la ... (vezi toată discuția)