avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit forfetar- ultima ora
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit forfetar- ultima ora

Am o microintreprindere cu profil ,,acoperisuri si mansarde" fara activitate de vreo trei ani. Plateam un contabil care imi depunea toate decaratiile obligatorii inclusiv bilantul. Anul trecut am dus de acasa bani pentru impozitul forfetar, bani pe care i-am depus la banca si au fost virati la buget.Asta pt ca eram sunat de contabil ca am contul blocat si nu-i elibereaza banca extrasul.
De vreo trei luni, desi n-am bani in cont nu mi s-a mai blocat contul.
Eu stiu ca inca se discuta cu aplicarea noului impozit forfetar, am vazut si activitatile care pe viitor vor fi impozitate astfel.
Intrebarea e : pana se hotaraste noua formula, nu se mai percepe impozit forfetar pe vechea HG, adica la toate microintreprinderile?
Avand in vedere foamea actualului guvern parca nu-mi vine sa cred ca au suspendat vechiul inainte de a percepe noul impozit forfetar.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:11, 10 Aprilie 2010
Se plateste , in continuare, impozitul minim , la fel ca anul trecut .
Si imi permit o corectie : contul se blocheaza pentru ca ati declarat impozit si nu l-ati achitat la termenul scadent .
Si atunci , pentru stingerea datoriei catre fisc se demareaza procedura executarii silite in vederea acoperirii datoriei , iar un prim pas este blocarea contului bancar .
Faptul ca ati avut contul blocat nu este motiv pentru banca sa nu se elibereze extrasul de cont .
In ultimele 3 luni contul nu a mai fost blocat pentru ca nu mai aveti datorii neachitate .
Daca nu mai aveti activitate pe firma puteti suspenda firma , in baza legii 31 . Procedura suspendarii costa ( cca 400 lei - daca gresesc rog colegii sa ma corecteze ) dar pe perioada suspendarii( maxim 3 ani) nu datorati acest impozit minim .
Nu mai aveti decit obligatie de declarare , pe care si pe aceasta o puteti "ingheta" cerand regim derogatoriu la finante , care se acorda in anumite conditii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Lichidare microintreprindere...modalitati sine qua non aprov aprov Am o firma (microintreprindere) fara arierate care nu mai functioneaza din 2007. La acea vreme am disponibilizat personalul si mi-am platit toate obligatiile ... (vezi toată discuția)
Inchidere sau suspendare firma tszaki tszaki Buna ziua, am un SRL doar pe hartie, fara activitate in fapt. In situatia in care am datorii la buget este vreo solutie sa inchid sau sa suspend firma? pentru ... (vezi toată discuția)