Am o microintreprindere cu profil ,,acoperisuri si mansarde" fara activitate de vreo trei ani. Plateam un contabil care imi depunea toate decaratiile obligatorii inclusiv bilantul. Anul trecut am dus de acasa bani pentru impozitul forfetar, bani pe care i-am depus la banca si au fost virati la buget.Asta pt ca eram sunat de contabil ca am contul blocat si nu-i elibereaza banca extrasul.
De vreo trei luni, desi n-am bani in cont nu mi s-a mai blocat contul.
Eu stiu ca inca se discuta cu aplicarea noului impozit forfetar, am vazut si activitatile care pe viitor vor fi impozitate astfel.
Intrebarea e : pana se hotaraste noua formula, nu se mai percepe impozit forfetar pe vechea HG, adica la toate microintreprinderile?
Avand in vedere foamea actualului guvern parca nu-mi vine sa cred ca au suspendat vechiul inainte de a percepe noul impozit forfetar.
Se plateste , in continuare, impozitul minim , la fel ca anul trecut .
Si imi permit o corectie : contul se blocheaza pentru ca ati declarat impozit si nu l-ati achitat la termenul scadent .
Si atunci , pentru stingerea datoriei catre fisc se demareaza procedura executarii silite in vederea acoperirii datoriei , iar un prim pas este blocarea contului bancar .
Faptul ca ati avut contul blocat nu este motiv pentru banca sa nu se elibereze extrasul de cont .
In ultimele 3 luni contul nu a mai fost blocat pentru ca nu mai aveti datorii neachitate .
Daca nu mai aveti activitate pe firma puteti suspenda firma , in baza legii 31 . Procedura suspendarii costa ( cca 400 lei - daca gresesc rog colegii sa ma corecteze ) dar pe perioada suspendarii( maxim 3 ani) nu datorati acest impozit minim .
Nu mai aveti decit obligatie de declarare , pe care si pe aceasta o puteti "ingheta" cerand regim derogatoriu la finante , care se acorda in anumite conditii .