avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... COLABORARE PFA sau ALTE ALTERNATIVE ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

COLABORARE PFA sau ALTE ALTERNATIVE ?

Am primit o propunere sa colaborez cu o firma pe o suma mica (cam cat costa 1 sticla de whisky intr-un club de fitze ) pe o perioada de 6 luni , problema e in felul urmator : patronul firmei doreste ca totul sa fie conform legii , ca eu sa devin P.F.A si ca sa primesc banii prin chitanta .
Suma fiind mica si avand in vedere cate bataii de cap as avea pana voi devenii P.F.A (stampila, chitantier , administratia financiara..etc .) as dorii sa stiu ce alte variante as avea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters124438 , utilizator 22:33, 10 Aprilie 2010
Contract individul de munca, timp partial pe perioada determinata 6 luni.
Achiesez la raspunsul d/nei contabil
nu doreste contract individual de munca ,
spuneti-mi mai multe despre timp partial pe perioada determinata 6 luni
dar in prezent persoana respectiva ce statut are?
“Timp partial (de munca) pe perioada determinata de 6 luni” inseamna contract de munca pe o perioada de 6 luni, cate 2 - 4 - 6 (sub 8) ore pe zi…

Alta varianta nu exista… Pfa sau contract de munca. Pfa il avantajeaza pe respectivul - nu are de platit taxe pentru salariul dv. V-ar da suma convenita (ca pfa) din care dv va trebui sa platiti contributia la sanatate si impozitul pe venit… Nu merita - mai ales pentru sase luni si pentru cat costa acea sticla (ati uitat ca preturile difera, de la club de fitze la club de fitze, de marca bauturii, de la oras la oras… :D)
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca partial dozo dozo Un raspuns va rog, la urmat.intrebare: -se poate incheia contract de munca cu timp partial cu 8 ore/luna ?si daca DA, va rog frumos temeiul legal (vezi toată discuția)
Angajare director general Vioreld Vioreld salutare. pot angaja un director general cu contract part-time (1 sau 2 ore/zi)? sau trebuie sa aiba contract de 8 ore? (vezi toată discuția)
Contracte cu timp partial BICOS BICOS se mai pot incheia contracte cu timp partial de munca(de ex. 2ore/zi)? (vezi toată discuția)