avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... radiere SRL cu asociat unic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

radiere SRL cu asociat unic

Sunt asociat unic şi fondator al unei SRL, care, în 12.05.1998 a obţinut o hotărâre irevocabilă dată de Curtea Supremă de Justiţie prin care sucursala din Botoşani a unei bănci comerciale a fost obligată să restituie integral bunurile sechestrate nelegal şi să presteze obligaţia de restabilire a situaţiei anterioare actelor de executare din 06.03.1995 anulate irvocabil după 3 ani de judecată.
Ulterior, din postura de debitor această bancă a cerut şi obţinut la 01.11.2001 din partea judecătorului-sindic al Tribunalului Botoşani deschiderea procedurii de faliment împotriva societăţii mele, creditor potrivit titlului executoriu descris mai sus.
Fără să se dispună dizolvarea SRL-ului, potrivit legii, se desemnează lichidator, care, în acţiunile mele de punere în executare a titlului împotriva băncii, se prezenta în instanţă şi susţinea că nu îşi însuşeşte acţiunile mele împotiva băncii respective.În ianuarie 2005 judecătorul-sindic al Tribunalului Botoşani dispune închiderea procedurii de faliment pe motiv că nu sunt bunuri de valorificat pentru satisfacerea aşa-zisului creditor şi în conseciţă dispune radierea societăţii mele din RC, fără ca anteiro să fi dispus dizolvarea.
Preciez că, în toată această perioadă s-a omis să se facă aplicarea prevederilor speciale ale art. 236 (fost 231) din L. nr. 31/1990 referitoare la efectul juridic al dizolvării unei SRL cu asociat unic.
Vă rog, să aveţi disponibilitatea şi să-mi daţi un răspuns cu privire la aceste aspecte descrise mai sus, sunt sau nu acte de justiţie.

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters91137 ContSters91137 Banca comerciala XY a solicitat tribunalului deschiderea procedurii falimentului impotriva SC A SA deoarece aceasta are calitatea de garant in contractul de ... (vezi toată discuția)
Faliment banca populara romana - decizii judecatoresti Ralucutza1307 Ralucutza1307 Buna ziua, Exista, printr-o minune, cineva care ar putea sa ne ajute cu textul unor hotarari judecatoresti referitoare la falimentul Bancii Populare Romane, ... (vezi toată discuția)
Faliment nicoleta stefan nicoleta stefan Am o societate comerciala, sunt administrator unic Cum o pot declara falimentara? Care sunt pasii de urmat? Mentionez ca am datorii atat la stat cat si la ... (vezi toată discuția)