avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

Banca comerciala XY a solicitat tribunalului deschiderea procedurii falimentului impotriva SC A SA deoarece aceasta are calitatea de garant in contractul de imprumut bancar incheiat intre intreprinderile familiare MA , BM si MI si creditoare. Debitorii principali nu au restituit imprumutul si dupa expirarea termenului dee 30 zile de la scadenta banca a formulat cerere introductiva de faliment impotriva garantului. Totodata creditoarea a aratat ca debitoarea, in calitate de garant , s semnat in favoarea bancii 3 contracte de gaj fara deposedare, avand ca obiect 2 tractoare si 1 atelier mecanic.. In termen legal debitorul garant a formulat contestatie impotriva cererii introductive de faliment formulate de creditor.
debitorul garant ar putea avea castig de cauza in justitie sau creditoarea? in baza carui temei legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters91137 , utilizator 10:48, 5 Iunie 2009
debitorul garantat poate castiga lejer, dar sa isi ia un avocat destupat
pardon debitorul garant nu garantat !!!
Poveste nu poate fi atat de simpla pe cat ati prezentat-o. Pe de alta parte nici o banca nu solicita tribunalului deschiderea procedurii de faliment dupa numai 30 de zile, fara discutii in prealabil, notificari... etc. Nu este in interesul bancii sa execute niste bunuri gajate. Daca debitorul garant a facut contestatie inseamna ca s-a bazat pe ceva. Ceea ce ati prezentat este un caz ipotetic. Va ganditi sa aflati ce s-ar intampla daca... AF-urile nu cred ca se risca, pentru ca spre deosebire de SRL raspund cu toata averea personala
E doar un caz teoretic. M-ar interesa totusi sa stiu ce ar decide judecatorul sindic in acest caz, avand in vedere doar elementele prezentate mai sus? Multumesc!
admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a SC A SA .
respinge cererea de chemare in judecata ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate.
Cu recurs in 10 zile dela comunicare.
Multumit

Alte discuții în legătură

Faliment velia velia Cand se declara o firma in faliment, in ce conditii? (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Cerere faliment fara pragul sumei ContSters69460 ContSters69460 buna ziua, am auzit pe un post de televiziune o dezbatere despre faptul ca se poate cere falimentul unei societati, fara a mai fi necesar stabilirea pragului ... (vezi toată discuția)