avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

Cand se declara o firma in faliment, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: velia , utilizator 14:28, 12 Aprilie 2012
Legea 85/2006. Legea insolventei.
Art. 26. - (1) Procedura va începe pe baza unei cereri introduse la tribunal de către debitor sau de către creditori, precum şi de orice alte persoane sau instituţii prevăzute expres de lege.
(2) Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare introduce cerere împotriva entităţilor reglementate şi supravegheate de aceasta care, potrivit datelor de care dispune, îndeplinesc criteriile prevăzute de dispoziţiile legale speciale pentru iniţierea procedurii prevăzute de prezenta lege.
Art. 31. - (1) Orice creditor îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii prevăzute de prezenta lege împotriva unui debitor prezumat în insolvenţă poate introduce o cerere introductivă, în care va preciza:
a) cuantumul şi temeiul creanţei;
b) existenţa unei garanţii reale, constituite de către debitor sau instituite potrivit legii;
c) existenţa unor măsuri asigurătorii asupra bunurilor debitorului;
d) declaraţia privind eventuala intenţie de a participa la reorganizarea debitorului, caz în care va trebui să precizeze, cel puţin la nivel de principiu, modalitatea în care înţelege să participe la reorganizare.
(2) Creditorul va anexa documentele justificative ale creanţei şi ale actelor de constituire de garanţii.
(3) Dacă între momentul înregistrării cererii de către un creditor şi cel al judecării acestei cereri sunt formulate cereri de către alţi creditori împotriva aceluiaşi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data înregistrării, existenţa dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora şi va stabili îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) referitoare la cuantumul minim al creanţelor, în raport cu valoarea însumată a creanţelor tuturor creditorilor care au formulat cereri şi cu respectarea valorii-prag prevăzute de prezenta lege.
(4) Dacă există o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de către debitor şi una sau mai multe cereri formulate de creditori, nesoluţionate încă, toate cererile de deschidere a procedurii se conexează la cererea formulată de debitor.
(5) Dacă s-a deschis o procedură într-un dosar, celelalte eventuale dosare aflate pe rol, cu acelaşi obiect, vor fi conexate la acelaşi dosar.


Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Multumesc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Camelia Mainea Camelia Mainea deschiderea procedurii de insolventa la cererea creditorului (vezi toată discuția)
Buna ziua! diana.iacob1 diana.iacob1 As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in privinta procedurii de insolventa. O firma ne datoreaza o suma si nu reusesc sa-i recuperez si m-am gandit ca ... (vezi toată discuția)
Inscrierea la masa credala alina_cj alina_cj S.O.S....-Daca cererea de inscriere la creanta a fost deschisa inainte de deschiderea procedurii insolventei mai este nevoie sa trimit alta? Mai primesc ... (vezi toată discuția)