avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna ziua!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna ziua!

As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in privinta procedurii de insolventa.
O firma ne datoreaza o suma si nu reusesc sa-i recuperez si m-am gandit ca ultima varianta ar fi sa cer insolventa firmei respective.
Imi puteti spune care sunt pasii si care este tariful?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:35, 12 August 2010
legea 85/2006
Cererile creditorilor
ART. 31
(1) Orice creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii prevazute de prezenta lege impotriva unui debitor prezumat in insolventa poate introduce o cerere introductiva, in care va preciza:
a) cuantumul si temeiul creantei;
b) existenta unei garantii reale, constituite de catre debitor sau instituite potrivit legii;
c) existenta unor masuri asiguratorii asupra bunurilor debitorului;
d) declaratia privind eventuala intentie de a participa la reorganizarea debitorului, caz in care va trebui sa precizeze, cel putin la nivel de principiu, modalitatea in care intelege sa participe la reorganizare.
(2) Creditorul va anexa documentele justificative ale creantei si ale actelor de constituire de garantii.
(3) Daca intre momentul inregistrarii cererii de catre un creditor si cel al judecarii acestei cereri sunt formulate cereri de catre alti creditori impotriva aceluiasi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data inregistrarii, existenta dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora si va stabili indeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1) referitoare la cuantumul minim al creantelor, in raport cu valoarea insumata a creantelor tuturor creditorilor care au formulat cereri si cu respectarea valorii-prag prevazute de prezenta lege.
(4) Daca exista o cerere de deschidere a procedurii insolventei formulata de catre debitor si una sau mai multe cereri formulate de creditori, nesolutionate inca, toate cererile de deschidere a procedurii se conexeaza la cererea formulata de debitor.
(5) Daca s-a deschis o procedura intr-un dosar, celelalte eventuale dosare aflate pe rol, cu acelasi obiect, vor fi conexate la acelasi dosar
pe scurt trebuie sa aveti o creanta de minim 45000 lei , certa lichida, si exigibila de mai mult de 90 de zile
Imi puteti spune care sunt pasii si care este tariful?

daca soc este din Bucuresti sau Ilfov ma puteti contacta ...
onorariu "O"
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Camelia Mainea Camelia Mainea deschiderea procedurii de insolventa la cererea creditorului (vezi toată discuția)
Faliment velia velia Cand se declara o firma in faliment, in ce conditii? (vezi toată discuția)
Inscrierea la masa credala alina_cj alina_cj S.O.S....-Daca cererea de inscriere la creanta a fost deschisa inainte de deschiderea procedurii insolventei mai este nevoie sa trimit alta? Mai primesc ... (vezi toată discuția)