avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinatate

Casa in care locuiesc are calcanul comun cu al vecinului; tot pe acelasi aliniament (pe terenul meu) am construit o magazie care se este la cca 15..20 cm distanta fata de peretele din spate al vecinului, dar fara a intra in contact cu zidul. Problema a aparut odata cu intentia vecinului de a renova peretele mai sus mentionat - el imi solicita (pe langa accesul pe proprietatea mea - pe ca l-am acordat) si inlaturarea magaziei pentru a avea acces la perete. Exista vreo prevedere legala in acest sens?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 21:02, 24 Februarie 2011
Dupa parerea mea "deschidere" ar insemna mai degraba a construi, a face o fereastra...., nu in sensul ca ar avea balamale spre a se deschide.
Daca aveti 1 m si geamul este sablat, mat, nu aveti nici o problema..., adica sa nu se vada prin el. Va incadrati in art 616 C.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Constructie casa mihail80 mihail80 buna ziua asi dori sa stiu daca construiesc o casa normala de 3 m inaltime ce distanta trebiue sa am de la hotar cu vecinul?multumesc (vezi toată discuția)
Constructie pe hat cristinahalosta cristinahalosta poate sa ma ajute cineva cu niste informatii: la ce distanta fata de gardul vecinului se poate construi o cladire, daca e . spre proprietatea vecinului se ... (vezi toată discuția)