avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... revocare donatie in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

revocare donatie in insolventa

parte din imobilul aflat in proprietatea unui srl a fost adus ca aport la capitalul societatii in urma unei donatii facute de mine pt. fostul meu sot care este asociat si administrator la acest srl. in urma desfacerii casatoriei noastre, eu am cerut revocarea donatiei. dar, dupa scurt timp, el a cerut insolventa fiermei. procesul cu revocarea donatiei este pe rol, dar intr-o faza destul de avansata. pot sa ma inscriu la masa credala chiar daca donatia nu a fost inca revocata si drept urmare creanta nu este exigibila? multumesc
Cel mai recent răspuns: Morgan le Fay , utilizator 19:43, 15 Aprilie 2010
Buna seara.
Pentru ce motiv revocati donatia si dupa cat timp de la facerea donatiei ?
Puteti sa va inscrieti, poate pana la termenul de contestatii si ramanerea definitiva a tabelului creditorilor, solutionati favorabil procesul cu donatia.
Altfel, nu, pebtru ca o creanta sa poata fi ceruta de un creditor, trebuie sa fie certa, lichida si exigibila.
pot sa ma inscriu la masa credala chiar daca donatia nu a fost inca revocata si drept urmare creanta nu este exigibila?

asa cum a spus si procmarci teoretic puteti depune o cerere de inscriere la masa credala si ulterior sa depuneti hotararea prin care este revocata donatia , dar aveti sanse destul de mici in a recupera ceva ( in calitate de creditor chirografar )
buna ziua. revocarea donatiei o cer in urma desfacerii casatoriei si pe motiv ca intre noi extsta neintelegeri grave. donatia a fost facuta in anul2001(cand eram inca casatoriti).dar ar trebui sa am un motiv mai bun ca cel ca am facut mult im preuna in timpul casatoriei, acum el are totul iar eu-nimic??!!va rog sa-mi scuzati revolta, dar nu mai stiu ce sa fac.nu e vorba de razbunare din partea mea, dar asa cum v-am spus, nu am nimic-nici casa,nici servici, nici bani-doar un copil de crescut, datorii si pe desupra 45 de ani(varsta la care e aproape imposibil sa iei viata de la 0 mai ales in conditiile date!).multumesc
Buna ziua.
Dacă doriţi să vă înscrieţi la masa credală în termen,având în vedere că procesul de revocare este în termen,pentru a urgenta lucrurile puteţi să introduceţi acţiune pentru obţinerea ordonanţei preşedinţiale de revocare a donaţei.
De ce vă întreb de motiv.
Conform regulilor donaţiei între alte persoane decât soţi, pentru a cere revocarea unei donaţii,sunt cazuri expres limitate de lege şi anume :
-pentru ingratitudine
-pentru neexecutarea sarcinii
-pentru naştere de copil.
Mai este şi cazul revocabilitaţii donaţiilor dintre soţi., conform art.937 alin.1 C.civ.
Acestea sunt revocabile atât în timpul cât şi după căsătorie.
Deci,după cum spuneam, încercaţi cu ordonanţa preşedinţială.
Succes.

Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

Alte discuții în legătură

Cu ce creante ne putem inscrie la masa credala? cristina69 cristina69 Va rog daca sa imi raspundeti, cat mai urgent, daca la masa credala se poate inscrie cu facturi care au fost emise in luna mai dar sunt scadente doar in ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa ma inscriu la masa credala? glo glo am avut un proces cu un debitor. si anume am solicitat deschiderea procedurii de insolventa.fiind mai multe cauze cu acelasi debitor judecatorul lea conexat. ... (vezi toată discuția)