avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cu ce creante ne putem inscrie la masa credala?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cu ce creante ne putem inscrie la masa credala?

Va rog daca sa imi raspundeti, cat mai urgent, daca la masa credala se poate inscrie cu facturi care au fost emise in luna mai dar sunt scadente doar in august, in conditiile in care firma a intrat in insolventa in luna iunie? Ne inscriem sau nu in masa credala? Va rog , daca se poate sa imi raspundeti cat mai urgent.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:32, 4 August 2012
La momentul intrarii unei firme in insolventa prin incheierea de sedinta de admitere a intrarii sunt fixate termenele limita pentru depunerea creantelor.
Verificati care este termenul limita pentru depunerea creantelor si a tabelului preliminar al creantelor .
Nelamurirea mea era daca firma care doreste sa se inscrie la masa credala, poate sa se inscrie si cu creante nescadente la acest moment (sunt scadente doar la sfarsitul lunii august), iar firma care a intrat in insolventa a intrat in iunie. In legea insolventei la art. 64 alin.4 se prevede ca, creantele nescadente pot fi admise provizoriu la masa credala, deci e O. K daca ne inscriem si cu aceste facturi ?
Da, este bine. Inscrieti si aceste creante nescadente, faceti mentiunea ca solicitati admiterea provizorie la masa credala.
Multumesc pentru clarificare.
Buna dimineata .
Creanta trebuie sa fie,certa ,lichida si EXIGIBILA ,ceea ce nu se poate spune in cazul dvs.Doar cu solicitare de derogare adresata judecatorului sindic,ar mai exista o varianta .
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala traian23 traian23 Buna seara ! In conditiile in care o parte din facturi sunt scadente in luna decembrie, ianuarie, februarie .... ma pot inscrie cu intreaga suma , sau doar cu ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)
Tabel suplimentar reorganizare Sophya Sophya Help. desi sunt in domeniu, inca sunt incepatoare, ...asta e. Uitati care e problema mea: administratorul a vandut marfa firmei X. X a eliberat niste bilete la ... (vezi toată discuția)