avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... tabel suplimentar Reorganizare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

tabel suplimentar Reorganizare

Help. desi sunt in domeniu, inca sunt incepatoare, ...asta e. Uitati care e problema mea: administratorul a vandut marfa firmei X. X a eliberat niste bilete la ordin care au fost investite cu formula. intre timp X a intrat in reorganizare. PRoblema: desi am fost notifcati de catre lichidator privitor la starea firmei X, administratorul meu si a sc in reorg s-au inteles tacit ca noi vom primi banii pt marfa vanduta in 2 sapt de la data discutiei. Ei, nici pana acum nu am vazut banii. Spuinandu-mi asta admin meu, nu am facut niciun demers legal pentru a ne inscrie la masa credala. Acum ii vine ideea ca totusi nu va reusi sa recupereze banii de la X, astfel ca vrea sa se inscrie la masa credala, in conditiile in care pe rolul TB cauza e la term al 4-5-lea. Din cate stiu inca nu s-ai ntocmit tabelul def de creante, dar nici nu am un motiv legal sa solicit inscrierea noastra in tabel, intrucat am fost notificati. CE pot totusi face? HELP
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:25, 28 Octombrie 2010
Buna seara .
Puteti sa incercati, daca mai aveti sorti de izbanda, cu o cerere de repunere in termen , sau contestatie a tabelului preliminar, sau aplicarea art.75 din Legea nr.85/2006 ,a insolventei.Problema este ca ati fost notificati si nu ati dat curs notificarii.
Marius Bote .
Din cate stiu inca nu s-ai ntocmit tabelul def de creante, dar nici nu am un motiv legal sa solicit inscrierea noastra in tabel, intrucat am fost notificati.

Termenul de depunere a cererilor de admitere a creantelor este premergator intocmirii tabelului preliminar !!! si nu definitiv
Notificarea trimisa de lichidator trebuia sa contina si nu ma indoiesc ca nu contine toate termenele limita stabilite de instanta printre care si cel referitor la admitere a creantelor !! Ca urmare cererea dvs va fi respinsa
Termenul actual de 45 de zile de la deschiderea procedurii de insolventa pt inregistrarea creantelor in doctrina are natura juridica a unui termen de decadere nesusceptibil de intrerupere, suspendare, repunere in termen !!

pt colegul Bote
Ati mai facut referire la art 75 din lege 85/2006 la un alt raspuns cititi-l cu atentie si ve-ti observa ca se refera la creantele deja admise in tabel - ca urmare nu are lagatura cu intrebarea !!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa
Buna seara .
Dl.Stoica, cu art .75 poate ca aveti dreptate,dar cu referire la decadere si repunerea in termen a actiunii procesuale neexercitate la timp, sa stiti ca este prevazut in art.103 Cod de procedura civila,deci se poate,daca exista cauze temeinic justificate de neexercitare a actiunii in termen.
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce creante ne putem inscrie la masa credala? cristina69 cristina69 Va rog daca sa imi raspundeti, cat mai urgent, daca la masa credala se poate inscrie cu facturi care au fost emise in luna mai dar sunt scadente doar in ... (vezi toată discuția)
Temei legal tatiana1 tatiana1 Trebuie sa intocmesc cererea de admitere a unei creante pentru inscrierea la masa credala .Este vorba desre o factura care a fost platita partial creanta ... (vezi toată discuția)
Deschisa procedura insolventei. in baza art. 36 din legea nr. 85/2006 se suspendã judecarea exuser exuser As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea speta: la data de 15.09.2011 SC X SA deschide la judecatorie o actiune avand ca obiect somatie de ... (vezi toată discuția)