avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... deschisa procedura insolventei. in baza art. 36 din ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

deschisa procedura insolventei. in baza art. 36 din Legea nr. 85/2006 se suspendã judecarea

As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea speta:

la data de 15.09.2011 SC X SA deschide la judecatorie o actiune avand ca obiect somatie de plata.
la data de 28.10.2011 se pronunta instanta: in baza art. 36 din Legea nr. 85/2006 se suspendă judecarea. Astfel aflam ca referitor la debitoare s-a deschis procedura de insolventa. In acest sens am gasit pe site-ul tribunalului, un dosar avand ca obiect: "procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată" in care debitoarea apare tot ca debitoare, un cabinet de insolventa cu un lichidator numit si mai multi creditori.

Ce trebuie facut pentru a ne inscrie la masa credala?
Ce actiune trebuie facuta si in baza carui articol din codul de procedura civila?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 14:22, 5 Decembrie 2011
Luati legatura cat mai urgent cu lichidatorul si cereti sa va inscrie in tabelul preliminar al creditorilor. Legea aplicabila este Legea 85/2006. Va recomand avocat.
SUCCES !!!
am uitat sa mentionez ca deschiderea procedurii insolventei a fost decisa de catre instanta in aprilie 2011.
Conform art. 27 si 28 din legea 85/2006 debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa. Cererea debitorului trebuie sa fie insotita de o lista a numelor si a adreselor creditorilor, oricum ar fi creantele acestora.

Or debitorul netrecandu-ne pe lista, administratorul judiciar conform art. 61 din LEGEA nr. 85 din 2006 privind procedura insolvenţei nu ne-a putut trimite notificarea.

Conform art. 62 notificarea cuprinde si termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, care va fi de maximum 45 de zile de la deschiderea procedurii, adica de la data raminerii definitive si irevocabile a hotaririi prin care s-a deschis procedura insolventei.

Asta inseamna ca am decazut din termen si trebuie sa facem o repunere pe rol in baza art 19 din decretul nr. 167 din 1958 (care era in vigoare la data deschiderii procedurii) si a Legii 85/2006, Nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen - deschidere procedura insolventa exuser exuser In aprilie 2011 s-a deschis procedura insolventei unui debitor. Debitorul nu a comunicat lichidatorului numit de instanta lista tuturor creditorilor. Unul ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)
Insolventa client mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna dimineata! va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis ... (vezi toată discuția)