avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Facturi emise catre o societate aflata in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Facturi emise catre o societate aflata in insolventa

Buna ziua,
Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de plata a fost depasita. Cum societatile aflate in insolventa nu pot fi actionate in judecata, cum ne putem recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters98540 , utilizator 07:50, 25 Septembrie 2014
Notificati lichidatorul judiciar si transmiteti-i care sunt datoriile curente.
Ele se vor achita concomitent cu datoriile nascute anterior intrarii in insolventa.
Daca nu se achita, puteti formula cerere de intrare in faliment si va veti indestula si dvs si ceilalti creditori proportional cu ce se valorifica.
Datoriile nascute anterior intrarii in insolventa ne vor fi achitate in procent de 69% si esalonat pe 3 ani. Pentru facturile emise in timpul procedurii de insolventa, nu exista obligativitatea de a fi platite intr-un anumit termen? Parca erau 30 zile, dar nu mai gasesc art. in L85/2006 (pt ca pe acesta lege au intrat in insolventa).
Buna seara .
Trebuie sa va inscrieti la masa credala, pentru a fi intocmit tabelul suplimentar de creante cu aceasta suma, daca nu a trecut termenul legal.In procedura insolventei nu se pot face executari silite ca in dreptul comun.
Marius Bote .
Buna dimineata,
Creanta de care va spun este rezultata dintr-o factura emisa dupa intocmirea tabelului preliminar. S-a votat deja un plan de reorganizare si un plan de restituire (pe 3 ani) a creantelor inscrise in tabel. Creanta in discutie este ulterioara deschiderii procedurii de insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Datorii nascute dupa intrarea in insolventa thorhammer thorhammer Buna ziua Daca o societate a intrat in procedura insolventei pe data de 22 februarie 2017,obligatiile bugetare aferente salariilor lunii ianuarie care aveau ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa. solicitare faliment. esso esso am de recuperat o creanta de la o societate in insolventa creanta este nascuta dupa declansarea procedurii de insolventa deci debitorul nu respecta planul de ... (vezi toată discuția)