avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa urmata de faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa urmata de faliment

Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la inceputul procedurii maitrebuie sa faca alta declaratie de admitere a creantei respective sau numai daca de la deschid proced pana in acest moment a mai emis facturi debitorului? In prima varianta, se mai lateste inca o data taxa judic de timbru de 120 lei?Notif adm judic este in sensul inregistrarii cererii de admitere a creantelor in tabelul suplimentar al creantelor. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 08:26, 30 Iunie 2010
Tabelul definitiv cuprinde creantele nascute anterior deschiderii procedurii.
Tabelul suplimentar cuprinde creantele care au luat nastere intre data deschiderii procedurii si data intrarii in faliment
Tabelul definitiv consolidat le insumeaza pe cele doua.
Deci, in acest moment , daca este cazul, trebuie sa intocmiti o declaratie de creanta pentru creantele nascute intre data intrarii in insolventa si data intrarii in faliment.
Am inteles....
Dar in situatia in care debitorul a intrat in insolventa si urmeaza a se admite un plan de reorganizare judiciara (deci nu e definitivata situatia sa)? Ma mai pot inscrie la masa credala cu creante nascute dupa data deschiderii procedurii, prin declaratie cu taxa de 120 lei, daca a fost intocmit tabelul definitv al creantelor?Multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
brendissima, utilizator
Puteti desigur sa formulati declaratie de creanta si pentru creanta nascuta ulterior.
In tabelul definitiv sunt inscrise creantele nascute anterior deschiderii procedurii de insolventa, care vor fi cuprinse in programul de plati din planul de reorganizare si care se vor plati esalonat.
Creanta ulterioara este o datorie curenta, pe care debitorul are obligatia sa o achite-in caz de nerespectare a planului sau in cazul in care nu se platesc la zi datoriile curente puteti sa formulati cerere de intrare in faliment iar atunci respectiva creanta va fi inscrisa in tabelul suplimentar.
multumesc mult pentru raspuns!spor in toate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)
Faliment iancu123 iancu123 ce se intampla cu datoriile debitorului intrat in reorganizare, aparute dupa data intrarii firmei in reorganizare?creditorul isi poate inscrie creanta in ... (vezi toată discuția)