avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate in insolventa. Solicitare faliment.
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate in insolventa. Solicitare faliment.

am de recuperat o creanta de la o societate in insolventa creanta este nascuta dupa declansarea procedurii de insolventa deci debitorul nu respecta planul de reorganizare iar administratorul juridic refuza sa faca plata pe motiv ca nu au incasari.
intrebarea mea este daca pot cere falimentul societatii respective si care este procedura.
Cel mai recent răspuns: esso , utilizator 15:05, 20 Martie 2013
Daca debitorul nu respecta planul de reorganizare, puteti cere la primul termen declansarea procedurii de faliment .
multumesc frumos pentru raspuns.As avea nevoie de un sfat societatea debitoare este in insolventa iar eu vreau sa-i cer falimentul care este procedura catre cine fac cererea ?,trebui sa ma inscriu la masa credala chiar daca creanta este nascuta dupa declansarea procedu/rii de insolventa?sedinta urmatoare este pe 27 03.2013
este necesar sa inscriu creanta in tablul creditorilor chiar daca sunt creanta dupa ddeclansarea procedurii de insolventa
Baza legala pentru trecerea de la insolventa la faliment,este art.107 din Legea nr.85/2006-privind insolventa .
Cu stima,
Marius Bote .
multumesc frumos pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Societate aflata in reorganizare maoru maoru buna ziua am o societate aflata in reorganizare,cu un plan de reorganiazare si de plata a creantelor. De ex. in tabelul creantelor definitive,rectificat,se ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)
Faza de observatie esso esso daca e o societate debitoare este in insolventa faza de observatie si nu plateste facturi curente ,societatea creditoare poate cere falimentul.Mentionam ca ... (vezi toată discuția)