avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pot pierde permisul daca nu castig procesul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pot pierde permisul daca nu castig procesul?

Salut am si eu o nelamurie va rog sa ma ajutati?
Mi s-a retinut permisu de conducere pentru depasire pe linia continua ..tin sa mentionez ca linia continua era stearsa ,nevizibila!I-am zis politistului ca vreau sa contest procesu verbal si ca nu vreau sa-l semnez dar el mi-a zis ca o pot face chiar daca il semnez !Cea mai mare prostie care cred ca am facut-o e ca la obiectiuni am scris ''nu cunosc regulile de circulatie din acel oras iar linia continua era nevizibila''.Ce voiam sa zic e ca nu cunosc marcajele din acel oras si ca linia continua era stearsa!Acum nelamurirea mea e daca fac contestatie procesului verbal poate fi acest lucru folosit importiva mea, iar daca pierd procesu pot fi obligat sa redau examenu de conducere pentru prostia afirmata(nu cunosc regulile de circulatie)
Cel mai recent răspuns: musclecar , utilizator 22:16, 11 Aprilie 2010
Daca puteti dovedi in vreun fel ca linia continua nu era vizibila,exista putine sperante,iar "gaselnita" cu nu cunosc regulile din oras,este una proasta pentru ca regulile circulatiei sunt la fel peste tot.
Trebuie sa dovediti cu fotografii,poate exista si de la politie,cu acte de la primaria respectiva,in sensul de a comunica instantei daca la data producerii accidentului,marcajul era vizibil si cu martori.
Din pacate nu trebuie sa scrieti la obiectiuni ca nu cunoasteti regulile de circulatie, pentru ca necunoasterea legii nu va absolva de sanctiuni, chiar daca in fapt am inteles care era ideea cu marcajele.Este evident ca in situatia in care veti pierde atat contestatia cat si recursul va trebuie sa predati permisul pentru perioada sanctiunii aplicate, insa cel mai bine ar fi sa consultati un avocat care sa studieze acel proces- verbal si poate ca sunteti norocos in sensul ca acesta a fost incheiat cu incalcarea dispozitiilor in materie si veti scapa de predarea permisului.Orcum ar fi situatia, este bine sa formulati atat contestatie in 15 zile de la comunicare cat si recurs ulterior pentru a va mai tine carnetul o perioada.
Martori exista,eram cinci persoane in masina cand s-au intamplat astea....si poze se pot face,mai trag o fuga pana acolo!dar nu asi vrea sa pierd piermisu mai mult de trei luni de zile ori care ar fi rezultatu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada valabila? nu exista contact vizual pentru constatare! LALA68 LALA68 La o curba cu forma S cu vizibilitate am depasit pe linie continua si la curba cealalalta m-a oprit echipajul de politie. Din unghiul in care era postat ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)