avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli cu sponsorizarea
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli cu sponsorizarea

Daca aceste ch nu tb sa depaseasca 20% din imp pe Pr..se ia in considerare si imp minim aiic sau doar impozitul calculat in functie de profitul firmei?
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 13:48, 14 Aprilie 2010
Parerea mea este ca se ia in calcul doar cel recalculat de Dvs (adunand la profitul brut si aceste cheltuieli cu sponsorizarea).

Succes!
A.Atentie: sunt doua conditii:
cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.
B.Luati in calcul rulajul cumulat din 691sau rulajul cumulat din C:441
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
bun, dar daca iau asa acolo am doar imp minim..asta inseamna ca pot face ch cu sponsorizare in limita a 20% din imp minim?
impozitul minim datorat s-a platit in contul impozitului pe profit...a nu se intelege cont de trezorerie...deci ..nu am cunostinta ca nu ar trebui luat in calcul ,unde mai punem ca este si procent asupra C.A...nu uitati...Alte pareri,dragi colegi?
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
si atunci o firma care a inregistrat pierdere dar a platit imp minim ar putea deduce ch cu sponsorizarea? sau e necesar sa ai profit ca sa poti efectua sponsorizari?

Alte discuții în legătură

Acordare de sponsorizare Silvia Dumitru Silvia Dumitru Daca firma este de 2 ani pe pierdere mai poate sa faca sponsorizare? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Sponsorizare oliana oliana va rog sa ma ajutati,- cifrele sunt orientative pentru a fi mai usor de calculat In data de 30 dec.2010 am facut o sponsorizare in numerar unei echipe de ... (vezi toată discuția)
Beneficii fiscale sponsorizari mika21 mika21 stie cineva daca exista vreun beneficiu fiscal pentru firmele care fac sponsorizari la gradinite? (vezi toată discuția)