Situatia in care va aflati este foarte grea,dar va felicit pentru puterea de a invata.
Daca nu va poate ajuta nici actualul prieten despre care faceti vorbire,cred ca ar trebui sa apelati la ajutorul public judiciar,astfel cum este acesta prevazut in dispozitiile OUG nr.51/2008.
Puteti formula o cerere catre instanta de judecata sau catre baroul local de avocati,in situatia in care,daca in ultimele 2 luni,venitul obtinut petru fiecare membru de familie este sub 500 de lei.
In cerere trebuie sa aratati motivele care va indrituiesc sa beneficiati de ajutor.
Daca venitul pentru fiecare membru de familie este sub 800 de lei,statul urmeaza a inainta un ajutor public de stat de 50% din suma cuvenita
La cerere,care nu se timbreaza, pentru a dovedi situatia dvs.materiala trebuiesc atasate adeverinte de venituri,taloane de pensie , dar urmeaza a atasa si o declaratie pe proprie raspundere data in fata unui notar public.
1.Sesizati la politia locala atitudinea sotului dvs si aratati ca prin atitudinea sa agresiva va ameninta integritatea corporala.
2.Dupa admiterea cererii de ajutor public judiciar,veti putea beneficia de asistenta juridica si puteti demara procesul pentru custodia minorului,pe care trebuie sa il dovediti prin probatoriile administrate(acte,interogatoriu,doi martori,ancheta sociala),in sensul de a arata ca oferiti din punct de social,moral si material,conditii mai bune de educare pemntru acesta decat tatal copilului
3.Certificatul medico-legal il puteti depune in instanta, ca proba pentru a dovedi comportamentul agresiv al fostului concubin si de ce nu i se poate incredinta copilul spre crestere si educare.
4.Instanta ,daca va admite cererea privind dovedirea starii sanatatii tatalui minorului,poate solicita relatii de la institutia spitaliceasca unde a fost internat sau a urma tratamentul.
5.In functie de analiza tuturor probatoriilor formulate de parti,care vor fi analizate,dupa administrare de instanta,aceasta se va pronunta cui trebuie incredintat copilul.
Aveti mari sanse sa obtineti custodia copilului,avand in vedere varsta frageda a acestuia si maladiile tatalui.
Succes !
si in continuarea raspunsurilor colegului meu, precizez ca din momentul in care va fost incredintata minora , da, puteti iesi oricand doriti din tara cu ea, numai aveti nevoie de acceptul tatalui fetitei.. si va puteti casatori linistita cu cine va este drag, fara riscul de a pierde copilul.. e un punct in plus pentru dvs daca va cresteti copilul in cadrul unei familii
Nu pot cere ajutor public judiciar. Fiecare cap de membru beneficiaza de 10 milioane pe luna, dar sunt foarte multe datorii la banci pe numele tatalui si din acest motiv am specificat ca nu sunt capabila sa-mi platesc procesul. Ar avea vreo relevanta sa Incerc sa inaintez procesul si sa prezint eventuale hartii de la banci cu toate datoriile si sa se arate ca in fiecare luna sunt platite acele sume? Ca prin acest lucru banii ramasi pe luna sunt in jur de 5 sau 6 milioane la cei 4 membri ai familiei mele.
Exista aceasta sansa sau ajutorul public judiciar nu include si datoriile catre banci?
Lasati ajutorul public,oricum OUG 51 face trimitere la o alta ordonanta care completeaza legea avocatului si care azi e declarata neconstitutionala. Era, asadar, fara efect oricum.
Si nu se luau in considerare acele credite.
Din pacate, e o problema lipsa venitului, acolo ar trebui intai sa vedeti ce faceti. Sigur ca tatal dv. va poate intretine pe amandoi, insa daca tatal copilului are venit legal, nu stiu, sincer... e cu du-te-vino!
Chiar nu va puteti angaja nicaieri, macar cu timp partial? Nu aveti vreun venit, pensie de urmas, nimic?
Nu-mi place sa intru in "intimitatea "unor persoane,dar cred ca o psibilitate,daca ea exista,ar fi ajutorul prietenului actual.
Si aceasta poate fi o dovada intre doi oameni apropiati.