Servicile din anexa 2B din OUG 34/2006, intra in sfera achizitilor publice? stiind faptul ca, confo9rm HG 1660/2006 consolidata si revizuita, autoritatea contractanta are obliugatia de a derula electronic 40% din valoarea totală a achiziţiilor publice finalizate de aceasta în cursul anului respectiv, care se pot efectua prin utilizarea mijloacelor electronice, eu ca si autoritate contractanta am obligatia ca din intreaga valoare sa includ si aceste servicii? nu aplic 34 pentru acestea, dar mi se iau in calcul si acestea in valoarea totala a achizitilor publice finaliyate?
Suma totala este data de platile efectuate pt. achizitionarea unor servicii, produse sau lucrari, pt. ca toti banii cheltuiti sunt "publici". oug 34 prevede anumite exceptii printre care si anexa 2 b sau cumpararile directe, insa si acestea intra tot in categoria unor achizitii din bani publici.
raspunsul anterior este eronat. procentul se raporteaza la valoarea achizitiilor efectuate prin intermediul procedurilor de atribuire si al cumpararilor directe. serviciile din anexa 2 b si exceptiile nu intra in calculul sumei totale la care se raporteaza procentul de 40%.