avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general in fata cui raspund contabilii?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

in fata cui raspund contabilii?

Contabilii nu au nici o responsabilitate pentru greselile lor? Noua ne-a creat probleme cu vectorul fiscal, declaratiile trebuiau depuse lunar si s-au facut trimestrial, plati eronate care au creat penalizari si majorari de adunate cativa ani,etc. Cum pot sa il responzabilizez? Cine plateste amenzile si penaliatile? Unde pot sa il reclam? Cel putin ca sa nu mai pacaleasca si pe altii.#-o
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 23:03, 13 Aprilie 2010
Daca sunt agnjatii dumneavoastra, in conditiile in care puteti demonstra prejudiciul creat, puteti foarte usor sa va recuperati acest prejudiciu printr-o cerere de chemare in judecata.
Contabilii, ca orice angajat, raspund in fata angajatorului si in fata legii ca oricare dintyre noi.
Nu, nu este angajatul nostru, este contabil autorizat.
Aceeasi intrebare o am si eu.
Buna ziua ! Prestarea activitatilor specifice de catre contabillul autorizat se face in baza unui contract , cu drepturi si obligatii . Avand la baza prevederile acelui contract , care angajeaza raspunderea , in masura in care se creaza prejudicii se poate actiona in instanta pt. recuperarea lor . Consultati un avocat ....
Ordonanta 65 rep :
ART. 16
(1) Experţii contabili şi contabilii autorizaţi răspund, în exercitarea profesiei, disciplinar, administrativ, civil şi penal, după caz, potrivit legii.
(2) Limitele răspunderii civile a experţilor contabili şi contabililor autorizaţi se stabilesc prin contractele de prestări de servicii încheiate în condiţiile legii, în funcţie de uzanţele interne şi internaţionale ale profesiei contabile.

Va puteti adresa comisiei de audit si disciplina din cadrul CECCAR - filiala locala

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a presta servicii de contabilitate alexdeian alexdeian am absolvit facultatea de contabilitate si vreau sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a presta servicii de contabilitate - am fost la registrul ... (vezi toată discuția)
Pfa - dar ce anume?????? iki iki Buna ziua tuturor, as avea o intrebare , am terminat ASE la contabilitate si informatica de gestiune si am un curs de inspector resurse umane , ce ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz codrutz89 codrutz89 Buna ziua! In urma cu doua saptamani, am plecat de la fostul loc de munca, fara sa respect perioada de preaviz. Problema e ca primisem o alta oferta, pe ... (vezi toată discuția)