Buna ziua,am si eu o intrebare......Suntem 4 mostenitori pe un teren agricol,titlul de propietate original se afla la un unchi de al meu.Eu am spus ca ma ocup singura de rezolvarea acestei probleme cu actele de cadastru si intabulare dar nu stiu daca pot sa ma descurc fara titlul original sau imi trebuie o copie legalizata si ce acte sa le mai cer celorlalti mostenitori pentru a finaliza dosarul.Va multumesc
Eu inteleg aici ca intrebarea se refera la titlul de proprietate pe care nu-l aveti in original.
De ce? Unchiul nu vi-l lasa pe mana? Atunci o copie legalizata cred ca ajunge.
In caz ca nu vrea sa faca nici copie, mergeti la cadastru si cereti, in baza anexei 1, prin care dovediti ca sunteti mostenitor. Acolo obtineti cam in 5 zile copia identica cu originalul (platiti vreo 285 de mii pt ea). Daca nu va intelegeti cu unchiul, totusi cum o sa faceti imparteala?
Eu zic aici din experienta mea, nu sunt jurist, avocat, notar etc si nu sunt nici macar aspirant. Da' deloc :).
Cadastrul poate elibera acea copie identica cu originalul si daca solicitati acest lucru prin instanta. In cazul asta nu mai platiti nimic, cadastrul il inmaneaza instantei.