avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA bon fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

bon fiscal

buna ziua,
administratorul mi-a adus niste bonuri de motorina; formatul acestora este la fel ca bonurile obisnuite ex: alimente,haine etc deci nu au formatul ca cele de la renumitele peco-uri.
dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac, sa deduc tva, ch. deductibila?
multumesc!
Indiferent de cum arata bonul fiscal, daca contine toate informatiile prevazute la art 4 OUG28/1999 nu vad de ce nu ar indeplini calitatea de document justificativ in cazul achizitiei de combustibil.

Art.4.- (1) Bonul fiscal este documentul emis de aparatul de marcat electronic fiscal, care trebuie sa cuprinda cel putin: denumirea, adresa si codul fiscal al agentului economic emitent; logotipul si seria aparatului; numarul de ordine; data si ora emiterii; denumirea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate; cantitatile; preturile unitare; valoarea; cotele de taxa pe valoarea adaugata; valoarea totala; valoarea taxei pe valoarea adaugata, precum si alte taxe, care nu se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata

Norme metodologice:
4.1 Bonul fiscal este documentul emis numai de aparatul de marcat electronic fiscal, cu ocazia efectuarii livrarilor de bunuri sau prestarilor de servicii si cuprinde detalierera datelor referitoare la acestea.
Tiparirea bonului fiscal se va efectua in urmatoarea structura: antet, continut si parte finala.
In bonul fiscal, se vor inscrie cel putin urmatoarele date:
a. Antet: denumirea, adresa si codul fiscal al agentului economic emitent. Spatiul destinat antetului trebuie sa cuprinda minimum 3 randuri, fiecare rand avand minimum 18 carcactere. Codul fiscal va fi inscris totdeauna pe ultimul rand.
b. continut: data, ora si minutul emiterii bonului fiscal, numarul de ordine al acestuia, denumirea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, pretul ( tarif ) unitar, cantitatea, valoarea pe fiecare operatiune, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, cu indicarea cotei de taxa, valoarea totala a bonului, inclusiv taxa pe valoare adaugata, valoarea totala a taxei pe valoarea adaugata pe cote de taxa, cu indicarea nivelului de cota, valoarea totala a operatiunilor scutitede taxa pe valoarea adaugata, precum si valoarea altor taxe care nu se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata, daca este cazul.
Datele inscrise pe bon trebuie sa fie lizibile si univoce.
Tiparirea datei sa va face numai in ordinea urmatoare: ziua, luna, anul.
Valorile se vor calcula intern cu minimum doua zecimale si vor fi rotunjite la intreg, pronindu-se de la a doua zecimala, conform urmatoarei reguli:
sau = 5 rotunjire la superior;
c) partea finala: logotipul si seria fiscala a aparatului, iar in cazul cand acesta opereaza in cadrul unui sistem de gestiune numarul aparatului de marcat electronic fiscal.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
katica, utilizator
multumesc mult
In conformitate cu OG 34/11.04.2009 cheltuiala cu combustibilul pentru vehiculele motorizate destinate exclusiv transportului rutier de persoane cu o greutate maxima autorizata de 3500 kg si cu cel mult 9 scaune pasageri este deductibila doar in conditiile in care se incadreaza la exceptii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational;
d) vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii.
Daca Dvs., aveti activitate care sa se incadreze in una sau mai multe din situatiile de mai sus atunci puteti sa va decontati combustibilul .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
da, ma incadrez la exceptii, va multumesc mult=D>
Cu multa placere! Sa auzim de BINE !

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile - pfa traducãtor sonia1978 sonia1978 Buna ziua! Am inceput demersurile pentru a deveni PFA, am o autorizatie de traducator. Am achizitionat cele doua stamplie (dreptunghiulara + rotunda), ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale elenadove elenadove ce elemente obligatorii trebuie sa contina un bon fiscal pentru a putea fi decontat sa aiba den furnizor, cif, suma,tva este obligatoriu sa scrie pe el ... (vezi toată discuția)
Pfa danatr danatr bonurile fiscale mai mici de 100 ron trebuie sa fie insotite de factura fiscala? (vezi toată discuția)