avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosarele de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosarele de personal

Buna ziua,

Ce documente obligatorii trebuie sa contina dosarele de personal ale unei firme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 25 August 2011
Carte de identitate original+copie
Certificat de nastere original+copie daca se face prima data carte de munca
Cerere de angajare
Cazier (optional)
Fisa medicala de la Medicina Muncii
Certificat de casatorie original+copie
Un dosar al unui salariat trebuie sa cuprinda, obligatoriu:
- actele necesare la angajare
- un ex din CIM si cate un ex din fiecare act aditional intocmit in baza CIM (ptr modificarile intervenite)
- cereri de concedii fara plata
- eventuale documente care au stat la baza unei cercetari disciplinare
- in general, orice documente care au legatura cu salariatul

Este bine sa intocmiti un OPIS al documentelor ptr a avea o evidenta a actelor din dosar.
Nu uitati sa anuntai salariatii ca la orice modificare (de buletin, de adresa, de nr de telefon, de casa de sanatate, etc) sa va anunte si sa va aduca copii dupa noile documente.
Carte de identitate original+copie
Certificat de nastere original+copie daca se face prima data carte de munca
Certificat de casatorie original+copie

A nu se intelege ca se retin la dosar originalele. In baza originalelor se constata conformitatea copiilor.
- diploma de studii sau eventuale certificate de calificare
Multumesc pentru ajutor. Documentele din dosar trebuie sa fie puse intr-o anumita ordine?

Alte discuții în legătură

Deduceri personale copil ionemari ionemari sotul meu nu a primit de la locul de munca unde este angajat pana acum deduceri personale pentru copilul nostru de 8 luni, pe fluturas scriind ca are 0 ... (vezi toată discuția)
Documente ptr a deschide dosar itm haiducu haiducu buna ziua .ce documente necesare trebuie la dosar itm ? firma infiintata in ian 2010 . angajez din somaj in ian 2011?? (vezi toată discuția)
Documente necesare angajare Alex265 Alex265 Bună ziua. Am rugămintea să mă ajutați cu mai multe detalii legate de documentele pe care un angajator are dreptul dpdv legal să le solicite unui ... (vezi toată discuția)