In perioada cat ati fost PFA ,nu aveti ce sa prezentati intrucat acea perioada nu constituie vechime in munca daca nu ati avut incheiat c.i.m.
1. Noul angajator are dreptul legal de a-mi solicita copie după contractul de prestări servicii dintre PFA - colaborator din iun-aug 2014? --- altă variantă nu văd pentru a-i putea demonstra longevitatea în pia?a muncii, e foarte posibil să gre?esc...
2. Noul angajator are dreptul legal de a solicita fostului angajator (până în iun 2014 ) dovadă care să certifice dacă am prestat servicii pentru acesta? Dacă da, prin ce documente?
Nu are nicio baza legala de a solicita asa ceva.
3. Există vreo modalitate prin care noul angajator să poată ob?ine informa?ii despre compania cu care am colaborat ca ?i PFA?
Nu exista nicio astfel de modalitate decat daca ii furnizati dvs informatiile sau afla cine a fost cealalta parte contractanta,iar aceasta ii comunica astfel de informatii..
Conform art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori,
dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.