buna seara
va rog sa-mi raspunda cineva la cateva intrebari privind codul muncii:
1 demisia din functia de gestionar (cu contract de munca ) la un magazin afecteaza vechimea sau alte drepturi banesti in cazul angajarii (ca factor postal) cu contract de munca ?????
2 penrâtru angajare la noul loc de munca (factor postal) am nevoie de documente sau recomandari de la vechiul loc de munca????
1. Munca prestata in baza unui contract individual de munca constituie vechime in munca, indiferent de modul cum inceteaza raportul de munca.
2. Documentele necesare pentru angajare le stabileste angajatorul .In principiu, sunt necesare pentru angajare:
- copie B.I/ C.I.
- copie act de studii
- copie certificat casatorie / hotarare de divort
- copie certificat nastere/ copie certificate nastere copii
- declaratie cu persoanele aflate in intretinere, pentru calculul deducerii personala
- certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
- pentru unele posturi sunt este necesar si cazierul judiciar
3. Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. (art.29 alin.4 C.mun.)
Multumesc pentru raspuns!
Nu stiu de unde se iau documentele pentru calculul sporului de vechime, de la fostul angajator, de la ITM sau de altundeva
Toate cele bune!
Acte angajare
simo888
Buna ziua,
Am primit o oferta de angajare, la care mi s-a solicitat:
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata necompletata in carnetul de munca de ... (vezi toată discuția)