avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rectificarea datelor din REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rectificarea datelor din REVISAL

Buna ziua,cum se procedeaza in cazul in care am transmis revisal cu date eronate?
Am preluat o firma si am introdus datele salariatilor dupa contractul fiecaruia cu nr., data si toate celelalte ,am operat marirea de salariu pt.cei cu salariu minim din februarie si am transmis REVISAL. Dupa un control de la ITM,s-a constatat ca doi salariati apar cu doua contracte (adica acelasi nr,de contract dar cu date diferite).Am verificat si am vazut ca data preluata de mine din contracte (fizic) nu este aceeasi cu cea transmisa de persoana care a tinut contabilitatea inainte.De aici toata nebunia,deoarece nu stiu cum sa rezolv aceasta situatie.Poate exista cineva , care s-a confruntat cu aceasta situatie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 3 Iulie 2013
Exista solutie pentru problema dvs : se va inceta c.i.m. care nu corespunde realitatii.
Incetarea va avea loc cu data inceperii activitatii prevazuta in acel c.i.m. In REVISAL veti proceda astfel:
Temei incetare = alte temeiuri de incetare

Explicatii = inregistrare eronata in REVISAL
Banuiesc ca atunci cand ati preluat firma nu ati preluat si Revisalul. Ati reintocmit Revisalul?
Da ,l-am reintocmit dupa dosarele personale ale salariatilor care coincide cu ultimul raport pe care l-am primit impreuna cu actele.Din cate mi-am dat seama dupa mai multe cautari ,greaseala vine din 2011 . Am verificat fiecare transmitere pe inspectiamuncii.ro ,si am constata ca initial a fost trecuta data gresit dar mai tarziu le vad corecte ambele date si cea de intocmire si cea de incepere activitate.Si totusi inspectorul nu vede corectia ,la ei apar ambele.

Multumesc pentru raspuns!
silvercanine a scris:

Am verificat fiecare transmitere pe inspectiamuncii.ro ,si am constata ca initial a fost trecuta data gresit dar mai tarziu le vad corecte ambele date si cea de intocmire si cea de incepere activitate.Si totusi inspectorul nu vede corectia ,la ei apar ambele.



Daca s-ar fi facut corectie nu ar fi aparut doua CIM la aceeasi persoana. Se poate ca Revisalul sa mai fi fost refacut si inainte de a ajunge la dvs. Din aceasta cauza apar doua CIM, intrucat nu a fost refacut exact cum era la ITM.
Va trebui sa incetati CIM introdus gresit. Din cate stiu nu se mai sanctioneaza dublarea CIM, insa pot apare probleme cand se va confrunta baza de date a ANAF (D112) si cea a IM (Revisal).
Si eu am ceva asemanator...am preluat o firma a carei baza de date REVISAl nu mi s-a pus la dispozitie, ca urmare, am intocmit eu una noua...si s-au dublat salariatii...si ITM-ul ma invita la ei cu baza de date, sa vada ce pot face... eu, de la pc-ul meu personal, nu pot corecta cumva?:((

Alte discuții în legătură

Revisal - inregistrare contract ang10 ang10 Buna ziua, Am avut de facut o angajare si am trimis la revisal dar dupa 1 ora am verificat sa vad daca sa preluat si am constatat ca nu.De frica ca nu o sa se ... (vezi toată discuția)
Preluare revisal Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Voi prelua de la o persoana Revisalul pentru o societate. Va trebui sa instalez programul pe un alt calculator, la sediul angajatorului. ... (vezi toată discuția)
Stare contract - activ in revisal constantin_b constantin_b desi contractul a incetat in data de 01 10 2011, apare activ in REVISAL, angajatorul sustine ca la el in revisal apare inactiv, a actualizat baza de date ... (vezi toată discuția)