fosta mea sotie a dat un examen si sunt sanse foarte mari sa plece sa lucreze in spania in domeniul medical si vrea sa-l ia si pe baiatul nostru cu ea, poate sa-l ia??? pentru ce perioada???daca se va stabili acolo poate sa-l ia definitiv cu ea , fara acordul meu???
mentionez ca i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca definitiva.....
multumesc inca odata!!!
toate cele bune si o zi cat mai buna.
cristi
as dori totusi un raspuns competent.....acum suntem in uniunea europeana,spania e in ue,la granita poate trece daca copilul i-a fost incredintat cu hotarare judecatoreasca.....ideea e daca poate sa-i ia definitiv?????....mai multe detalii...multumesc frumos.
cata vreme exista hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care minorul i-a fost incredintat fostei sotii, aceasta poate iesi cu copilul din tara, fara a mai fi nevoie de declaratia celuilalt parinte. legea 248/2005 modificata arata clar acest lucru (art.30 lit.c)
hotararea este definitiva....imi este clar ca poate iesi din tara fara acordul meu ...intrebarea mea este:se poate stabili in spania definitiv si automat si copilu sa ramana cu ea?????indiferent daca eu sunt de acord sau nu.....intreb deoarece observ ca asta ar fi dorinta ei:de a se stabili acolo......si de a-l lua pe al mic cu ea......multumesc.
din cate cunosc, ar putea sa ia copilul definitiv in alta tara, cu conditia clara ca ea sa aiba domiciliul acolo. este oricum o procedura de durata, dar cel mai bine ai incerca sa suni si la 9590 pentru eventual mai multe detalii
Acordul tatalui
ana_bela
In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)