avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort: poate sa ia copilul defintiv in alta tara fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort: poate sa ia copilul defintiv in alta tara fara acordul meu?????

fosta mea sotie a dat un examen si sunt sanse foarte mari sa plece sa lucreze in spania in domeniul medical si vrea sa-l ia si pe baiatul nostru cu ea, poate sa-l ia??? pentru ce perioada???daca se va stabili acolo poate sa-l ia definitiv cu ea , fara acordul meu???
mentionez ca i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca definitiva.....
multumesc inca odata!!!
toate cele bune si o zi cat mai buna.
cristi
Cel mai recent răspuns: Alina Defta , Avocat 02:44, 18 Februarie 2007
Pai n-ati vazut cazul haisam?:) Nu poate fara acordul ambilor parinti, indiferent la cine se afla.
as dori totusi un raspuns competent.....acum suntem in uniunea europeana,spania e in ue,la granita poate trece daca copilul i-a fost incredintat cu hotarare judecatoreasca.....ideea e daca poate sa-i ia definitiv?????....mai multe detalii...multumesc frumos.
cata vreme exista hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care minorul i-a fost incredintat fostei sotii, aceasta poate iesi cu copilul din tara, fara a mai fi nevoie de declaratia celuilalt parinte. legea 248/2005 modificata arata clar acest lucru (art.30 lit.c)
hotararea este definitiva....imi este clar ca poate iesi din tara fara acordul meu ...intrebarea mea este:se poate stabili in spania definitiv si automat si copilu sa ramana cu ea?????indiferent daca eu sunt de acord sau nu.....intreb deoarece observ ca asta ar fi dorinta ei:de a se stabili acolo......si de a-l lua pe al mic cu ea......multumesc.
din cate cunosc, ar putea sa ia copilul definitiv in alta tara, cu conditia clara ca ea sa aiba domiciliul acolo. este oricum o procedura de durata, dar cel mai bine ai incerca sa suni si la 9590 pentru eventual mai multe detalii

Alte discuții în legătură

Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)
Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)