avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FANTASTIC!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FANTASTIC!!!

Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata....
Strangem actele, ajungel la registru, asociati un cetatean cu dubla cetatenie, romana/irlandeza si unul francez. Cetateanul roman nu are buletin romanesc, nu domiciliaza in Ro din 1978 dar are CNP(normal ca s-a nascut aici), CNP care este trecut pe pasaport. Judele de la registru vede ca are CNP si zice: nu este suficienta declaratia pe propria raspundere ca nu are datorii fata de statul roman, trebuie sa imi aduceti cazier fiscal. Ajungem la caziere: nu putem sa ii eliberam cazier fiscal deoarece nu are buletin. Doamna, dar are CNP, il puteti identifica. Nu, nu se poate. Faceti-i NIF. Ajungem la NIF. Nu putem sa va dam NIF pentru ca este cetatean roman, are deja CNP, NIF-ul se da doar pentru cetatenii straini. Mergem la Ministerul finantelor, aflam ca nu figureaza inregistrat fiscal in Ro sub nici o forma. Aaaaa pai trebuie sa il inregistrati. Cum? Nu stiu, mergeti dvs la caziere....Epopeea nu s-a terminat, azi ne intoarcem la caziere...am vaga banuiala ca nu vom rezolva nimic. Va tin la curent. Daca ati intalnit vreo situatie asemanatoare spuneti-mi si mie cum ati rezolvat-o. Pe 27 feb se discuta perimarea dosarului la Registrul Comertului asa ca....
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:29, 19 Februarie 2007
depuneti la ORC toate raspunsurile primite, daca le aveti in scris, asa cum e normal, iar daca se da o incheiere de respingere o ataci cu recurs.
Poate cei de la Curtea de Apel sunt ma destupati#-o
ideea lui romy e buna doar ca va trebui sa mai alergati putin. de asemeni nu cred ca de la toate institutiile pe la care v-ati plimbat a-ti primit raspunsuri in scris.#-o
Problema este la MIn de Finante. Nu se poate, saptamana trecuta am obtinut cazier fiscal pentru o persoana care are dubla cetatenie. Am depus copia pasaportului romanesc (cu CNP) si copie dupa NIF + dovada (contract de vanzare-cump) din care rezulta ca este proprietarul unui imobil in Romania - ca sa-i pot arata o adresa (pt ca nu are domiciliul in Romania). Am completat cererea de cazier cu adresa din Romania a respectivei proprietati si la CNP/NIF am completat nr NIF si nu CNP.
drumuri si birocratie...
Omul meu nu are nici o proprietate in Ro, ca mi s-a sugerat si mie la ministerul finantelor acelasi lucru. Mi s-a sugerat inclusiv sa "ne facem" ca nu e si cetatean roman si sa ii dea NIF.....numai ca e greu sa ii explici omului care nu mai sta de 20 de ani in Romania ca nu se poate bucura de aceleasi drepturi de care ne bucuram toti. In fine...solutia a fost urmatoarea: ne-am dus la politie unde am facut cerere sa ne elibereze o adeverinta cu ultimul domiciliu avut inainte de a pleca din tara si pe baza acestei adeverinte se va elibera cazierul fiscal. O solutie de compromis, care nu are nici o explicatie logica.....

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva - problema cazier fiscal administrator strain bogdan27 bogdan27 Buna ziua, Intampin o problema cu AFP sector 4, pe care nu am intalnit-o la alte administratii de sector. Pe scurt, atunci cand vreau sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)
Pasaport/buletin raduaw raduaw Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)