Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata....
Strangem actele, ajungel la registru, asociati un cetatean cu dubla cetatenie, romana/irlandeza si unul francez. Cetateanul roman nu are buletin romanesc, nu domiciliaza in Ro din 1978 dar are CNP(normal ca s-a nascut aici), CNP care este trecut pe pasaport. Judele de la registru vede ca are CNP si zice: nu este suficienta declaratia pe propria raspundere ca nu are datorii fata de statul roman, trebuie sa imi aduceti cazier fiscal. Ajungem la caziere: nu putem sa ii eliberam cazier fiscal deoarece nu are buletin. Doamna, dar are CNP, il puteti identifica. Nu, nu se poate. Faceti-i NIF. Ajungem la NIF. Nu putem sa va dam NIF pentru ca este cetatean roman, are deja CNP, NIF-ul se da doar pentru cetatenii straini. Mergem la Ministerul finantelor, aflam ca nu figureaza inregistrat fiscal in Ro sub nici o forma. Aaaaa pai trebuie sa il inregistrati. Cum? Nu stiu, mergeti dvs la caziere....Epopeea nu s-a terminat, azi ne intoarcem la caziere...am vaga banuiala ca nu vom rezolva nimic. Va tin la curent. Daca ati intalnit vreo situatie asemanatoare spuneti-mi si mie cum ati rezolvat-o. Pe 27 feb se discuta perimarea dosarului la Registrul Comertului asa ca....
Multumesc
depuneti la ORC toate raspunsurile primite, daca le aveti in scris, asa cum e normal, iar daca se da o incheiere de respingere o ataci cu recurs.
Poate cei de la Curtea de Apel sunt ma destupati#-o
ideea lui romy e buna doar ca va trebui sa mai alergati putin. de asemeni nu cred ca de la toate institutiile pe la care v-ati plimbat a-ti primit raspunsuri in scris.#-o
Problema este la MIn de Finante. Nu se poate, saptamana trecuta am obtinut cazier fiscal pentru o persoana care are dubla cetatenie. Am depus copia pasaportului romanesc (cu CNP) si copie dupa NIF + dovada (contract de vanzare-cump) din care rezulta ca este proprietarul unui imobil in Romania - ca sa-i pot arata o adresa (pt ca nu are domiciliul in Romania). Am completat cererea de cazier cu adresa din Romania a respectivei proprietati si la CNP/NIF am completat nr NIF si nu CNP.
Omul meu nu are nici o proprietate in Ro, ca mi s-a sugerat si mie la ministerul finantelor acelasi lucru. Mi s-a sugerat inclusiv sa "ne facem" ca nu e si cetatean roman si sa ii dea NIF.....numai ca e greu sa ii explici omului care nu mai sta de 20 de ani in Romania ca nu se poate bucura de aceleasi drepturi de care ne bucuram toti. In fine...solutia a fost urmatoarea: ne-am dus la politie unde am facut cerere sa ne elibereze o adeverinta cu ultimul domiciliu avut inainte de a pleca din tara si pe baza acestei adeverinte se va elibera cazierul fiscal. O solutie de compromis, care nu are nici o explicatie logica.....
Pasaport/buletin
raduaw
Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)