avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Am o situatie mai speciala....Pe 31 iunie am terminat facultatea, pe 17 iulie, dupa ce am primit o adeverinta ca am trecut examenul de licenta, am depus dosarul la somaj, pe 22 iulie am fost angajata. Am nascut in februarie, momentan sunt in concediu postnatal. Pot beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 11:16, 14 Aprilie 2010
da aveti dreptul,pentru ca se iau in considerare si prioada cursurilor de zi la facultate:

Pot solicita acordare indemnizatie crestere copil persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Perioade asimilate

Sunt luate in calculul celor 12 luni necesare pentru solicitare indemnizatie crestere copil si urmatoarele perioade, in care solicitantii:

• si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;

• au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform Legii nr. 76/2002, modificata si completata;

• au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit O.U.G. nr. 158/2005;

Exemplu:

– concediul pentru incapacitate temporara de munca;
– concediul pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale;
– concediul pentru ingrijirea copilului bolnav;
– concediul de maternitate;
– concediul pentru carantina;
– concediul pentru risc maternal.

• au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii;

Art. 38 din Legea nr. 19/2000, modificata si completata, reglementeaza 3 categorii de perioade asimilate stagiului de cotizare:

– perioada in care asiguratul a beneficiat de prestatii de asigurari sociale in baza legii pensiilor (concedii si indemnizatii de asigurari sociale, respectiv pensia de invaliditate);
– perioada in care persoana a urmat cursuri de zi si a absolvit o institutie de invatamant superior;

sper ca m-am facut inteleasa..
succes. ...sanatate "micutului"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal Mari20 Mari20 Buna seara, am si eu o intrebare daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns.. sotia mea a nascut acum o luna, ea are dreptul la concediul maternal 126 de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil herutza herutza Daca am absolvit o facultate,pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani?????Mentionez ca facultatea a fost absolvita in toamna ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? patricia73 patricia73 Ash dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care nu am 12 luni lucrate inaintea datei nasterii copilului,dar ... (vezi toată discuția)