Va rog sa cititi urmatoarea povestioara : Pe 7 martie 2010 mi-a fost suspendat permisul pentru depasirea cu 62 KM/h a vitezei legale la iesirea dintr-un sat, pe o linie dreapta.....ma rog...asta e. Pe 18 martie am dat testul de 15 intrebari si am fost ADMIS ( 14 din 15 am luat ) Am depus dosar pentru reducerea la 30 de zile. Dupa 30 de zile, merg la Politie. Mi-au spus ca am suspendare pe 120 de zile. :OUAU... mi-am zis....dar de ce ?? Mi-au spus ca am avit o contestatie la o suspendare de o luna in 2008 , care s-a finalizat in iulie 2009, in lipsa, ca am avut permisul suspendat 2 luni in 2009 ( eu nu am stiut si nu am fost nici anuntat ):sorry: ...si ca au trecut sub 6 luni de cind mi-a fost restituit ( teoretic ) permisul . Eu am circulat tot anul 2009 nestiind ca sunt suspendat . Va rog sa-mi spuneti , daca sunt prins ca merg la serviciu cu masina ( fiind suspendat ), dupa terminarea suspendarii imi restituie permisul pina la finalizarea dosarului penal sau a amenzii penale ??
Multumesc anticipat pt raspuns. Din pacate sunt nevoit sa-mi asum acest risc mare de tot...multumeca inca odata.
Buna ziua !
Pentru retinerea permisului ca urmare a savarsirii unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, permisul se retine fara drept de circulatie pana la solutionarea cauzei. Daca in cauza se da o solutie nefavorabila dvs.( in aceasta speta cu siguranta), adica o condamnare , permisul va fi anulat, urmand sa sustineti examen in vederea obtinerii permisului dupa termenul de reabilitare( care are o durata raportata la pedeapsa aplicata ).
Cu alte cuvinte, daca sunt prins in perioada cit am permisul suspendat la volan , nu-l mai primesc inapoi la expirarea celor 4 luni de suspendare.... adica pe 8 iulie. Credeam ca pina la o sentita , in cazul unul proces, pot primi de la procurorul de caz drept de circulatie, neexistind pericol social sa conduc pe drumurile publice. Mentionez ca am cazierul curat .
Raspundeti penal daca veti conduce in timpul suspendarii permisului.Asa incat, pentru a nu fi angajata raspunderea penala (unica pedeapsa e inchisoarea ) , rugati un prieten sa ajute in acest sens .;)
:)Cu alte cuvinte, daca sunt prins in perioada cit am permisul suspendat la volan , nu-l mai primesc inapoi la expirarea celor 4 luni de suspendare.... adica pe 8 iulie. Credeam ca pina la o sentita , in cazul unul proces, pot primi de la procurorul de caz drept de circulatie, neexistind pericol social sa conduc pe drumurile publice. Mentionez ca am cazierul curat .
Pentru asta nu se face inchisoare , daca ai cazier curat...!!! doar teoretic.. sunt constient de riscuri, dar am auzit de un caz care a putut conduce de la expirarea suspendarii pina la decizia instantei, in acest caz, fiind prins in trafic cu permisul suspendat...pe baza unei ( aici nu stiu exact ) o derogare de la procurorul de caz.....asta ma intereseaza, ca legea cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani am citit-o si eu #-o
Problema este ff simpla.Daca ati beneficiat de o reducere a perioadei de suspendare in ultimii 3 ani nu mai beneficiati de o alta reducere.Va contraziceti,din cate am citit,cum nu ati fost instiintat de retinerea permisului cand ati apelat la reducerea perioadei de suspendare ????
Daca la momentul depistarii in trafic sunteti in perioada de suspendare a permisului vi se intocmeste dosar penal pentru sav.infr.prev.si ped.de art.86 alin.2 din OUG 195/02 rep.
Inainte de a conduce solicitati cazierul rutier si acolo scrie tot ceea ce ati facut.