avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cumul functii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cumul functii

Lucrez intr-o institutie publica (primar ) ca si consilier juridic ,prin dispozitie de primar in fisa postului s-au inserat si atributiile de stare civila. Intrebarea mea este:exista vreun temei legal in baza caruia poate fi compensata munca suplimentara(activitatea de stare civila)
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 09:16, 27 Aprilie 2010
Legea 330/2009 reuseste sa ne "bage in ceata" si la aceast capitol:
Art. 26. -
(1) In cazuri exceptionale, posturile vacante si temporar vacante pot fi ocupate si prin cumul de functii, de personal angajat prin concurs sau examen, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de functii si a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante.

Care este cadrul legal??? Poate art. din CCMUN 2007-2010 care prevede posibilitatea ca, in cazul incheierii unui CCM la nivel de unitate, sa se acorde pentru cumulul de functii un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite??:D
o intrebare. alta. secretarul comunei care este di ofiter de stare civila poate beneficia de cumul de functii???? daca tot se face o reducere la bugetul local... ca ar trebui angajata o persoana ptr. starea civila....nu poate primi sporul de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite???
camelia david a scris:

o intrebare. alta. secretarul comunei care este di ofiter de stare civila poate beneficia de cumul de functii???? daca tot se face o reducere la bugetul local... ca ar trebui angajata o persoana ptr. starea civila....nu poate primi sporul de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite???


sa fim seriosi....
legea nr.161/2003
"ART. 94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.
(2^1) Nu se află în situaţie de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2) lit. a) şi c), funcţionarul public care este desemnat printr-un act administrativ, emis în condiţiile legii, să reprezinte sau să participe în calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice în cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite în temeiul actelor normative în vigoare.
(3) Funcţionarii publici care, în exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultanţă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici.
(4) Funcţionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane în ceea ce priveşte efectuarea unor acte în legătură cu funcţia publică pe care o exercită.
(5) În situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), la încheierea mandatului demnitarului, funcţionarul public este reîncadrat în funcţia publică deţinută sau într-o funcţie similară."
legea nr.188/199
" ART. 45
(1) Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a atribuţiilor ce le sunt delegate.
(2) Funcţionarul public este obligat să se conformeze dispoziţiilor primite de la superiorii ierarhici.
(3) Funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este vădit ilegală. Funcţionarul public are îndatorirea să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia astfel de situaţii." :)
Daca ar fi sa merg pe ideea dvs.... ar trebui sa iau cel putin 6 salarii :))
si eu cam tot cam atatea salarii, dar asta e.... muncim in folosul comunitatii sau daca imi e permis - suntem sluga ei si din pacate si bataia de joc a celor de sus... dar poate nu atat de sus pe cat ar vrea ei. scuze... intrebarea nu-si avea rostul pentru ca din pacate citisem mai sus ,Kyandra, asta si credeam ca ...cine stie... poate la unii se poate... cat traim invatam si cand afirmam ca stim , legea se schimba:magic:
Ce am spus eu se aplica personalului contractual, citatul este din Contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010 si doar in masura in care s-a stabilit asa prin CCM aplicabil institutiei; oricum, inca n-am cunoscut persoane care sa si aplice "teoria" asta...dar banuiesc ca trebuie sa existe si exceptii:)
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
Kyandra, moderator

Alte discuții în legătură

Cumul de functii klaudia772001 klaudia772001 Functionarii publici au dreptul la cumul de functii????? Exista majorari de salarii pentru asa ceva???????? (vezi toată discuția)
Drepturi salariale pentru cumul de functii cory_r cory_r functionarii publici sant platiti pentru cumulul de functii ( daca da in baza carui art. de lege ) mentionez ca a doua functie nu are nimic comun cu prima si ... (vezi toată discuția)
Functionar public si contabil scoala - incompatibilitate? Tereza1 Tereza1 Care este incompatibilitatea intre un functionar public , contabil primarie, si postul de administrator financiar (contabil sef) de scoala? .M-am inscris la ... (vezi toată discuția)