avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

mergeam pe drum national cu viteza de 90 km/h rezultat din expertiza,avand in fata un cielo care mergea cam cu acceasi viteza,distanta dintre noi era de aprox 30 metri,el la un moment dat a franat stanjenit in trafic de o batrana dacie,la care eu in acel moment ma uitam in oglinta retroviziore si nu am sesizat k acesta a franat,cand am intors capul miam dat seama si am tras stanga de volan putin mai puternic k eram foarte aproape de el astfel evitand un impact neucitor,dar in schimb veneau masini din fata si din noroc am reusit sa trec printre ele dar in tot acest timp eu ma deplasam cand pe 2 roti cand pe celalalte dupa care masina a inrtat intrun derapaj si am intrat in sant pe partea mea de mers urmand ca masina sa se duca taras pe o parte si in final sa se rastoarne doar o singura data...dar cand ea sa dus taras usa din spate sa deschis si una dintre pasagere a cazut fracturandusi 2 coaste exact de langa coloana..a mers al spital in braila apoi dupa 3 ore au mutato la bucuresti si a ramas acolo aprox 2 saptamani..urmand k in urma unui certificat medico legal sa obtina 89 de zile ingrijire medicala...acum am mers pe la politie de nenumarate ori miau lutat permisul bineinteles lasandumi o dovada care treb sa o prelungesc in fiecare luna....si a trecut un an de zile si...miau spus k va fi un proces.cu toate k pana acum nu a fost nimeni care sa depuna plangere inpotriva mea, nici chiar victima...vreau sa stiu ce pot patii si daca ea mai are dreptul acum sa-mi ceara vreo despagubire si daca e nevoie de un avocat...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:51, 16 Aprilie 2010
urmand k in urma unui certificat medico legal sa obtina 89 de zile ingrijire medicala...


Faptul ca una dintre persoanele care s-au aflat cu dvs in autoturism are nevoie de peste 60 de zile de ingrijiri medicale (cauzate de conduita dvs la volanul autoturismului) face ca fapta dvs sa se incadreze la art. 182 Cod penal si anume, vatamare corporala grava.
Aceasta infractiune constituie varianta de specie cea mai grava pe scara intensitatii vatamarilor corporale.
Caracteristic pentru aceasta infractiune este faptul ca impacarea partilor nu produce nici un efect asupra exercitiului actiunii penale deoarece aceasta se exercita din oficiu.
Competenta de a efectua urmarirea penala apartine organelor de cercetare penala ale politiei iar competenta de judecata in prima instanta apartine judecatoriei.

Cu siguranta aveti nevoie de un avocat. Incercati sa contestati concluziile din certificatul medico-legal.
Fiind vorba de peste 60 de zile de ingrijiri medicale,daca sunt prevazute intr-un certificat medico-legal,in cazul dvs.fiind vorba despre de 89 de zile,urmarirea penala este declansata din oficiu,nefiind necesara existenta unei plangeri prealabile.
Fapta dvs.se incadreaza ca vatamare corporala din culpa,conform prevederilor art.184 al.2 si al.4 c.pen,.sanctiunea penala fiind de la 6 luni la 3 ani inchisoare.
In aceasta situatie,cel mai bine este sa va angajati un avocat care sa va sustina cauza la urmarirea penala,dar si in instanta.
In situatia,in care va aflati la prima fapta,daca ati recunoscut fapta si ati coloborat formal cu organele de urmarire penala si veti colabora si cu instanta,puteti primi o sanctiune minima ,cu suspendarea executarii conf.art.81 c.pen.
Carnetul de conducere va va fi anulat si veti fi obligat la plata unor despagubiri civile si eventul,daune morale in functie de modul in care partea civila isi va dovedi pretentiile.
Buna ziua,
Acum 2 saptamani am avut un accident, sofer sotul meu , in urma caruia i-a fost suspendat permisul auto pt. neacordare de prioritate, pt.cat timp nu stim? i s-a dat dovada pt a putea conduce pe 15 zile, iar azi i s-a prelungit cu inca o luna.Accidentul nu s-a soldat cu victime( deces) , doar cu vatamari corporale usoare a unei persoane care era in masina noastra, s-a lovit usor la cap a fost transportata la spital unde a fost pansata si a fost lasata sa plece acasa.Celalalt sofer era beat ( 0.99% in aerul expirat) si conducea in oras cu aproape 100km/ora, era pe prioritate , iar noi vroiam sa intram pe banda lui , aveam vizibilitate redusa iar cand noi am pornit acesta a aparut dintr-o data ,nu ne-a putut evita si a intrat in plin in noi .
Intrebarea mea este: Are politia un termen in care ar trebui sa ne dea un rezultat ,sa finalizeze analiza dosarului , expertiza nu s-a facut doar ceva masuratori, si daca da care este acest termen? Nu ar fi trebuit sa primim procesul verbal?
Nu exista un termen fix de solutionare a dosarelor,prevazut in legislatie.
Politiile,parchetele si instantele sunt confruntate cu un numar enorm de cauze,astfel ca o cercetare ,poate dura pana la un an.
Afluxul este enorm fata de numarul celor pusi sa le rezolve in astfel de situatii.
In cazul dvs.sotul va putea circula,daca procurorul care supravegheaza instrumentare cauzei si apoi judecatorul,daca se va ajunge in instanta,vor aproba cererile sale de prelungire a dovezii de circulatie.
Si efectuarea expertizelor va dura destul.
Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, dosar penal alexandra2726 alexandra2726 Buna, fratele meu acum 3luni de zile a avut un accident rutier.Conducea si era in masina cu fosta lui sotie,se certau iar aceasta a inceput sa-l loveasca si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala, amenintari, fuga de la locul accidentului Gabriela91 Gabriela91 In data de 25. 06.2013, pe DN1, un sofer la volanul unui Range Rover a mers in paralel, pe sens invers, cu masina in care ne aflam eu si parintii mei, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)