avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

ca persoana cu handicap gradul2 sunt scutit de plata taxei auto?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:44, 15 Aprilie 2010
Doar daca va incadrati in prevederile OUG 50/2008 pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, cu modificarile ulterioare.

ART. 3 alin. 2
Fac exceptii de la prevederile alin.1:
lit b):autovehiculele special modificate în scopul conducerii de cãtre persoanele cu handicap, precum si autovehiculele special modificate în scopul preluãrii si transportãrii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecþia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare; (literã modificatã prin art. 35 pct. 2 din Legea nr. 329/2009, în vigoare de la 12 noiembrie 2009)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto persoane cu handicap sorin_r sorin_r buna am o intrebare daca poate cineva sa ma ajute? persoanele cu handicap locomotor gr.1 sunt sau nu scutite de taxa de inmatriculare auto? astept un raspuns ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu andrei_sedan andrei_sedan am cumparat o masina inainte de 15.12.08, si, cand am cerut sa imi calculeze dupa taxa veche, mi-au spus ca nu pot dovedi ca am platit-o, si, deci, nuu ma ... (vezi toată discuția)
Exceptie de la plata taxei de prima inmatriculare ContSters100754 ContSters100754 Buna ziua! Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: o persoana cumpara si inmatriculeaza un autovehicol adus din SUA beneficiind de exceptarea de la ... (vezi toată discuția)