Buna ziua...am si eu o intrebare in legatura cu un divort.Am un prieten care s-a casatorit pe data de 11.07.2009.Pe data de 3 octombrie 2009,sotia lui l-a parasit pentru un alt barbat, intentand divort pe data de 21.10.2009.Prima infatisare a avut loc pe 30 noiembrie 2009.S-au prezentat cu martorul...si au fost de accord amandoi cu faptul ca nu mai exista cale de impacare.Nu au semnat nimic.La a doua infatisare(3 martie 2010)nu s-au prezentat...deoarece martorul nu putea venii...si ei au considerat ca fara martor nu se pot prezenta.Pe data de 12 martie 2010,el a primit acasa o comunicare in care scria ca judecatoria a hotarat sa se desfaca casatoria, ca sotia lui va revenii la numele de fata,si are drept de apel in 30 zile de la comunicare.Am inteles ca s-ar judeca in lipsa..si ca in termen de 30 de zile de la comunicare...si daca niciunul dintre ei nu face apel...sunt divortati.Este adevarat?El a intrat pe site-ul judecatoriei...la respectivul dosar..unde scrie asa:''Admite cererea.Declara desfacuta casatoria din culpa comuna,fara motivare.Reclamanta va relua numele de....Cu apel.Detalii:''Solutionare".Pana la urma,care e situatia divortului?Si cum va putea el sa dovedeasca ca este divortat...atata timp cat nu are niciun act care sa ateste acest lucru.Va multumesc...
Daca au expirat cele 30 de zile trebuie sa formuleze o cerere de definitivare a sentintei de divort primite. La cerere ataseaza sentinta primita, o taxa de timbru de 2 lei la primaria de domiciliu si un timbru judiciar de 0,15 lei de la un oficiu postal.
Cererea o depune la arhiva judecatoriei si, daca sotia nu a declarat apel sentinta ramane definitiva, ceea ce inseamna ca prietenul d-voastra e divortat cu acte in regula :)
Sentinta divort
anemarie213
Buna ziua,
aveti idee cat dureaza pana ajunge sentinta acasa? S-a pronuntat divortul pe 28 ianuarie, si nici acum nu a ajuns sentinta la mine. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters88308
Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord
Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ?
(vezi toată discuția)