avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... verificare angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

verificare angajator

Ca angajat al unui SRL as dori sa stiu unde ma pot adresa pentru a verifica daca administratorul societatii plateste contributiile catre stat in ceea ce priveste salariile, deoarece pana in momentul de fata (lucrez de 1 an) nu am semnat nici un stat de plata , nu am primit nici un fluturas de salariu si nici la cerere nu le-a prezentat. Prin urmare as dori sa stiu exact daca a inregistrat contractul de munca si daca se platesc toate taxele. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 15:17, 19 Mai 2011
Solicitati aceste informatii de la ITM, CAS, Casa de Pensii.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Am fost la ITM si dupa ce am pierdut 1 zi intreaga tot nu am aflat nimic pe motivul ca nu stiu care este inspectorul care se ocupa de dosarul meu si daca nu-mi convine sa-l dau in judecata pe administratorul societatii.(asta este raspunsul celor de la ITM)
nu prea este un raspuns pertinent
incercati din nou la itm sa solicitati copie de pe carea de munca.:)acolo vedeti daca aveti contract inregistrat la societatea unde lucrati
de asemenea puteti cere si la cas(pensii )o adeverinta cu stagiul dumneavoastra de cotizare.la noi e contra cost 15 lei dar....vedeti daca s-a cotizat.
sau ca si o alta solutie faceti reclamatie la itm ca nu aveti contract individual de munca si in 30 de zile trebuie sa va dea un raspuns. chiar si la casa de asigurari de sanatate puteti verifica.
Modalitatea corecta si eficienta prin care poate actiona salariatul este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, aveti deschisa calea sesizarii ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Multumesc pentru raspuns dar eu vroiam sa verifica mai intai daca angajatorul plateste aceste contributii sau nu , pentru a sti ce sa fac in continuare .

Alte discuții în legătură

Nu mi s-au platit contributiile catre stat de mai bine de un an si jumatate liviudeva liviudeva ce pot face daca angajatorul nu mi-a platit contributiile catre stat? cum pot sa il oblig sa o faca din moment ce sunt angajat la acea societate? pe statul de ... (vezi toată discuția)
Verificare plata contributii angajator marinica71 marinica71 Cum pot afla daca angajatorul imi plateste asigurarile catre stat ? p.s. Interventie moderator Nu mai scrieti cu majuscule.Este o incalcare a Regulamentului ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă angajatorul mi-a plătit toate contribuțiile pentru contractul de muncă? petre1981 petre1981 Bună seara! Lucrez la o grădiniță privată cu contract de munca 8h/zi din anul 2006. În anul 2011 proprietara grădiniței a mai înființat încă o ... (vezi toată discuția)