avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ajutorrrr,despagubiri accident.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ajutorrrr,despagubiri accident.

Buna ziua.am si eu o intrebare:cum poate o persoana sa primeasca despagubiri de la rca?persoana in cauza a avut un accident rutier,fiind nevinovat.s a intamplat anul trecut ,masina fiind incadrata la dauna totala ,este vorba de o super nova 2003,iar persoana internata in spital o luna,cu un picior in gips si vreo 3 coaste fracturate.cei de la asigurari i au spus ca nu se stie daca i se vor da daune morale,si ca masina este evaluata undeva la 40mil,cam cu atat se alege.mentionez ca este taximetrist si ar dori si despagubiri pentru stationare,accidentul avand loc in octombrie 2009.la cine poate apela???si cam ce drepturi ar avea??va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreea3009 , utilizator 15:55, 25 Aprilie 2010
Nu inteleg de ce toata lumea recomanda datul in judecata. Ar trebui sa specificati care este societatea de asigurare, deoarece sunt foarte multe pe lista neagra. Daca aveti toate actele in regula, si ei v-au dat o hartie oficiala cu refuzul lor, mergeti la CSA - Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor si faceti acolo o sesizare e mult mai bine decat datul in judecata care dureaza ani, bani si timp pierdut aiurea.Trebuie sa fiti un pic mai explicita: ce hartii v-au dat, la cat v-a fost evaluata masina, ati avut pretentia de la inceput de daune morale ?
Buna seara.asigurarea care trebuie sa ne despagubeasca este ASTRA,masina a fost evaluata la 48 mil,si da de la inceput am vrut daune morale.Tocmai voiam sa intreb cat ar dura procesul in caz de judecata si ce sanse de castig am avea.:(
Minim 2 ani dureaza un proces, indiferent de cat de bun este avocatul.In jur de 1000 eur mai luati pe masina dvs, pentru ca se ia valoarea de catalog, din care se scade uzura masina ( 7 ani ) si se scade epava.Din vanzarea epavei sau din piesele bune au mai ramas din ea, va mai puteti recupera bani, sunt multe service-uri care cumpara sau o duceti la fier vechi.
Ar trebui sa aveti un inscris, o hartie oficiala de la Astra in care sunt obligati sa va explice cum au ajuns la aceasta suma de 4800lei si motivul pentru care nu va sunt acordate despaguri morale. Conteaza foarte mult data la care v-a fost dat acest act oficial, ca daca dvs nu ati fost de acord cu suma acordata de ei, Astra nu este obligata sa va dea despagubiri dupa ce au venit cu un raspuns.
Sansele sunt de 40% in caz de proces, mai bine incercati sa mergeti la Comsia de Supraveghere a Asiguratorilor si faceti acolo o reclamatie si sansele de rezolvare sunt de 65%.
Va multumesc.
andreea3009 a scris:

Va multumesc.
In legatura cu hartia mentionata,nu mi au dat nici un fel de notificare despre despagubiri,spunand ca se dau astfel de documente doar in momentul in care se actioneaza in instanta.Cat despre val masinii au dat despagubiri de 65%asa ajungand la suma de 4800,la fel nu au dat nici un fel de hartie.

Alte discuții în legătură

Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Daune rca ati14ati ati14ati doresc sa aflu cat a fost limita maxima de despagubire la daune RCA pe 2004 la sc astra s.a? (vezi toată discuția)
Plateste asiguratorul? wiktor_i wiktor_i In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In ... (vezi toată discuția)