avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hornul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hornul vecinului

In cazul in care exista doua case de locuit amplasate una langa alta, exista stabilita vreo distanta legala de amplasare a hornului casei vis-a-vis de casa alaturata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rodica321 , utilizator 08:34, 16 Aprilie 2010
Mai concret.La ce distanta se afla cele doua cladiri?
Distanta intre cele doua cladiri este de 1.6 m
Hornul vecinului este gen "traditional" iese prin invelitoarea casei sau este gen "cos de fum" care va avea o fundatie si se va constr. intre cele doua cladiri?
hornul se afla pe acoperis, gen traditional, dar mi se pare destul de aproape de noi, cateodata efectiv imi este frica, nu stiu cu ce face foc, ca iese un fum negru si gros, si in plus nici nu este destul de inalt. Mi-e frica de scantei.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
rodica321, utilizator
Ideea este : imi este frica de tot ce ma inconjoara,(dar mai ales de necunoscut.).Va tin o mica teorie:cladirile cind s-au construit au avut nevoie de autorizatie de c-tie,si de certificat de urbanism eliberat de un proiectant ce a tinut cont de toate legile in vigoare la acea data si de securitatea vecinilor .Daca era ceva in afara legii nu se putea construi nimic decit cu acordul scris al vecinilor.Legislatia a suferit modificari peridice .As vrea ca raspunsul meu sa va incurajeze un pic.Reusesc oare cind in jurul meu sunt numai scintei?

Alte discuții în legătură

***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Evacuarea gazelor de ardere de la o cantrala pe gaz în condensatie Ianos01 Ianos01 Între casa mea și a vecinului este o distanta de 1, 35m. Vecinul și-a scos coșul de evacuare de la centrala termica pe gaz în acest spațiu de 1,35m, ... (vezi toată discuția)
Cos de fum a vecinului in apropierea casei mele gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! In acest an am terminat casa noua, cu autorizatie de constructie, receptie facuta in luna aprilie, locuiesc in ea din mai 2017. Simultan s-a ... (vezi toată discuția)