avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... proiect modificare lege consilieri juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

proiect modificare lege consilieri juridici

Ce parere aveti de noua propunere legislativa privind incadrarea in profesia de consilier juridic reglementata de legea 514, doar a cons. jur. ce lucreaza la stat[? Nu credeti ca UCCJR ar trebui sa ia o pozitie ?
Am citit si eu aberatia aia de proiect. Mi se pare inadmisibil ca s-au putut macar gandi la asa ceva. #-o
Asteptam pozitia UCCJR, sa vedem daca stiu doar sa incaseze cotizatiile anuale, sau sunt si capabili sa contracareze acest proiect de lege.

Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
Foarte tare! Asta este din categoria "Aberatii care ajung in Parlament". O sa caut si eu proiectul, chiar vreau sa stiu cine a avut o asemenea initiativa.
Proiectul il gasiti pe site-ul senatului, la adresa: [ link extern ]
Multumesc, m-am lamurit, inca un proiect care nu va trece. Aceleasi proiecte s-au discutat si anul trecut.
Dar eu nu va impartasesc opinia, nu numai cei angajati in institutii publice ar putea avea calitatea de consilier juridic. Cel putin asa rezulta din alineatul 1 al art. 1, care ramane in Legea nr. 514/2003, precum si din art. 36 si urm. din proiect.

Cel mai mult imi place, insa, partea cu salarizarea. :)
Din cauza prevederilor cu salarizarea nici nu cred ca va trece. Acest proiect a mai cazut anul acesta odata la Camera Deputatilor. Are si prevederi bune insa si eu sunt de acord ca este destul de greu sa-ti dai seama daca si consilierii juridici din celelalte entitati decat institutiile publice isi vor pastra calitatea dupa o eventuala aparitie a legii. Cred ca trebuia prevazut clar ca si in cadrul celorlalte persoane juridice se vor infiinta compartimente juridice . Daca se lasa doar subinteles acest lucru vom avea toti probleme.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Statutul profesiei de consilier juridic considerat ilegal de guvern Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Buna ziua, tuturor consilierilor juridici si tuturor utilizatorilor Am vazut astazi o stire pe un site, in care un parlamentar, dl. Iulian Urban atragea ... (vezi toată discuția)
Unificare profesii liberale brendissima brendissima Ce mai stiti despre posibila si dorita unificare a profesiilor, adica de intrrarea cons jur in randul avocatilor? (vezi toată discuția)
Noua lege a consilierilor juridici ContSters116875 ContSters116875 E cineva bine informat despre adoptarea noii legi a consilierilor juridici? E in SENAT pentru dezbatere, dar cu aceste crize politice si personale ale ... (vezi toată discuția)